| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Re: Кори за баница????? [re: JOY] | 
                 |  
| Автор | 
die kaka (минаващ) | 
 |  
| Публикувано | 25.12.05 13:24 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Аз си ги точа сама. Купувам най-простото брашно - от 25 цента килото, но е много добро и се точи много лесно. Естествено тука в Германия никъде не намерих да се продава тънка точилка и за това си купих една дръжка за метла, която върши чудесна работа.
 За Коледа направих баница с тиква (тиквата се оказа по-голям проблем от корите, но намерих на пазара за грешните 1,30 Евро за килорам). Баница с късмети ще правя за Нова Година.
 Който реши да се пробва да точи сам да има пред вид, че в тестото се слагат 2 лъжици оцет и 2-3 лъжици олио. Така става по-разтегливо. Иначе за тестото около 750 г брашно, сол, топличка вода - около 500 мл, може 1 яйце, но не е задължително, а ако искате баницата да е вкусна и след няколко дни - половината от водата се замества с прясно млако. Като се омеси тестото се разделя на 6 топки и се оставя да почива около половин час. След това направо само се точи. Като се точат корите се ръсят отгоре с брашно, да не залепват.
    
 Колкото и да са хубави готовите кори, домашно точената баница си остава несравнима! На който се престраши - успех!   
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |