|
|
| Тема |
Re: Кори за баница????? [re: JOY] |
|
| Автор |
die kaka (минаващ) |
|
| Публикувано | 25.12.05 13:24 |
|
|
|
Аз си ги точа сама. Купувам най-простото брашно - от 25 цента килото, но е много добро и се точи много лесно. Естествено тука в Германия никъде не намерих да се продава тънка точилка и за това си купих една дръжка за метла, която върши чудесна работа.
За Коледа направих баница с тиква (тиквата се оказа по-голям проблем от корите, но намерих на пазара за грешните 1,30 Евро за килорам). Баница с късмети ще правя за Нова Година.
Който реши да се пробва да точи сам да има пред вид, че в тестото се слагат 2 лъжици оцет и 2-3 лъжици олио. Така става по-разтегливо. Иначе за тестото около 750 г брашно, сол, топличка вода - около 500 мл, може 1 яйце, но не е задължително, а ако искате баницата да е вкусна и след няколко дни - половината от водата се замества с прясно млако. Като се омеси тестото се разделя на 6 топки и се оставя да почива около половин час. След това направо само се точи. Като се точат корите се ръсят отгоре с брашно, да не залепват.
Колкото и да са хубави готовите кори, домашно точената баница си остава несравнима! На който се престраши - успех! 
| |
| |
|
|
|