|
Тема |
Re: Защо меда е алерген? [re: nadili] |
|
Автор |
Пиcaнa (Консерва) |
|
Публикувано | 29.05.06 01:33 |
|
|
Алергия към мед може да възникне при наследственост и при ранно захранване с него (заради ензимна недостатъчност). Рискът намалява след навършване на 1 година, но е най-добре да се изчака до 3г.
Реакцията може да се прояви веднага или след години, това, че от едно топване "нищо му няма" не се знае до какво ще доведе след 10 години например и ще му остане за цял живот.
Но алергиите (именно от домашния мед) са най-малкия проблем, въпреки, че фигурира сред най-честите причинители: прах, полени, ужилвания от насекоми, животински косми и слюнка, лекарства, битова химия, някои храни като яйца, риба, мляко, мед, ягоди ...
Другата причина е, че в меда може да има , които да се развият и да произведат животозастрашаващи токсини в чрвения тракт на бебето.
Третата причина е привикване на детето към сладки неща, което в последствие води до отказване на всички други храни, освен сладките. По мои наблюдения около 9-10 месец.
Аз не давам подсладени неща, освен по изключение.
mimamia, дъщеря ми още не е яла мед, както и прясно мляко и ягоди, яйце дадох скоро и също е здрава като бик, до имунна система си е
София 16.08.2004 г.
Редактирано от Пиcaнa на 29.05.06 01:37.
|
| |
|
|
|