|
Тема |
Re: Примерно меню на 2-годишно дете? [re: crazy_chick] |
|
Автор |
Andrea$ (Andy) |
|
Публикувано | 03.04.06 12:20 |
|
|
Е как устисквате да не хапвате от неговите манджи?:) Направо си е разхищение на енергия отделното готвене според мен.
Бях забравила гювечетата, добре, че ги спомена - те са най-бързата възможност с най-широк диапазон на разнообразни съставки - бухам каквото има в хладилника :).
Кексове, банички, сладкиши и пр. тестени вкусотии аз не правя по принцип. Не съм и никак убедена в полезността им, но пък жената, която гледа Андреа, си ги прави почти всеки ден и за собствените си деца, та съм го приела това положение :).
С рецептури почти не работя или само от време на време при пробване на някоя нова манджа :). Оризовите манджи не ги задушавам предварително, щото не ми се занимава, макар да се твърди, че ставали по-вкусни така :). Плънката за чушките също не я запържвам, само оставям ориза малко да покисне и да се надуе естествено и после го обърквам с каквото друго реша - нарязан на дребно картоф, морков, овесени, ръжени, пшенични или овесени ядки, пеничен зародиш, лук, подправки. Пълня чушките и пека. Зеленищата обаче ги сварявам за кратко във вода или ги заливам с вряла вода преди да ги сложа в ориза, че иначе нещо вкусът съвсем отива на кино :).
Сетих се нещо друго, което ми се струва важно - меся си пълнозърнест хляб за нас с домашен кисел квас. Също всички зърнени храни ги накисвам предварително за известно време, понеже така се неутрализират фитатите и се извлича максимална полза. Полезни са и кълновете, но по тая част съм много несериозна и няма да се давам за пример :). Ако някой се интересува от хляба с кисел квас и ползите от накисването на зърнените храни, нека хвърли едно око на следните дискусии:
|
| |
|
|
|