|
Тема |
Re: Боза - може ли? [re: Ивoнa] |
|
Автор |
Tandoori (veche mama) |
|
Публикувано | 18.03.06 18:21 |
|
|
За баницата- с готови кори задължително сложи мляко( може и прясно, може и кисело, зависи от баницата) иначе наистина може да ти остане суха. Между другото като казваш, че се пречупват може и самите ти кори да са били стари, защото аз навивам тиквеник, а пък не се чупят.
Аз правя обикновено с една от големите кофички Данон( Plain) +4 яйца и 1 пакет ( вътре са две рула в найлонови торбички) кори, сирене, понякога малко сол ако сиренето не е солено, олио( загрявам и пръскам върху корите) и масло( отгоре на парченца. Значи ако си правиш баница с газирана вода също става много хубаво ( тогава няма нужда от мляко).
Аз правя баницата наложена ( 1 върху друга корите), правя и такава дето се обръща върху чаши, но ако правя навита я точа, иначе не става толкова хубава.
За бутертестото- днеска като отида да купя ще ти напиша марката, защото забравих как се казваше фирмата.
Ако искаш обади ми се на ICQ да ти кажа и други работи, за да не разводняваме на момичето темата за бозата ;-)
За сирената- да не трябва френските. Ти тука знаеш ли от къде да си вземеш БГ сирене? Ако не, мога да ти кажа.
Ще чакам да се обадиш! Ако ти е по-удобно на мейл ще ти го пусна на бележка
Калин 24.05.2003
|
| |
|
|
|