Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:40 16.07.25 
Клубове/ Взаимопомощ / Бъдещи и настоящи майки-happy mama Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Питка-роза [re: surfline]
Автор Чaeнo Moмичe (тиха церемония)
Публикувано22.02.06 08:23  



1 к. кисело мляко, в което се разтваря мая колкото кибритена кутийка;
2 с.л. захар, може 3-4, става по-сладникава
1 с.л. сол
1-2 с.л. оцет
1-2 с.л. олио
4 яйца, от които 1 белтък взимаш и отделяш
1 пакетче масло, от което слагаш 2 с.л. в тестото
брашно трябва да имаш 1 пакет и малко повече, за да варира, в зависимост от големината на яйцата или плътността на киселото мляко.

Замесват се съставките, да не е много меко тестото, месиш около 20 минути; Оставя се да втаса около 2 часа, покрито и на топличко;
Когато е готово се разделя на 2 части, всяка се разточва на кора с дебелина около 1 пръст. Ако е особено сполучливо тестото се получават мехурчета с въздух при разточването, но и да липсват резултата е добър; Едната кора се намазва обилно с разтопеното масло, отгоре се пльосва другата кора и двете заедно се навиват на руло; След това си преценяваш големината на съда, ако е по-дълбок ще се надигне, ако е по-плитък ще се разлее погачата;
Рулото, което се получава си го галиш, за да се разпредели да е еднакво като дебелина и започваш да режеш напречно на парчета около 4 пръста всяко, като редиш в тавата концентрично като пънчета. Получават се спираловидни пънчета, които подредени едно до друго сравнително запълват съда и се оставят за 20 минути да починат, пак втасват по този начин. Намазват се с разбит белтък и се пече.
Питката е изключително вкусна, досега всички са я признали. Ако е с повечко захар мяза на козунак. Последната ми се цепеше на конци едва ли не. И после парчетата се делят на ролки, защото маслото ги е направило спираловидно разделени. Ако те интересува ще разяснявам.



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Погача??? surfline   21.02.06 17:35
. * Re: Погача??? gigikas   21.02.06 18:39
. * Re: Погача??? lesna   21.02.06 19:15
. * Re: Погача??? malecka   21.02.06 22:51
. * Питка-роза Чaeнo Moмичe   22.02.06 08:23
. * Re: Питка-роза gigikas   22.02.06 09:04
. * Re: Питка-роза bubulina   22.02.06 15:04
. * Благодаря на всички... surfline   22.02.06 15:38
. * Re: Благодаря на всички... _doritt_   22.02.06 17:10
. * Re: Благодаря на всички... surfline   22.02.06 17:15
. * Re: Благодаря на всички... Acя   22.02.06 17:46
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.