|
Ами единственото място, където мъжът ми намери кафяв ориз (щото той ходи да пазарува) беше Метро, и оттам ми донесе някакъв италиански - Riso Galo, това бил единствения, и той беше бланширан и вакуумиран, идеално почистен. Само го измих и го сложих във фурната да се суши на 2 пъти, защото 1 кг наведнъж ми се видя много.
Иначе за почистване идеи... май трябва на ръка, ако има толкова много боклуци. Или го измий с течаща вода в дълбока тенджера, боклуците изплуват отгоре и водата ги отнася.
Кърма не слагам в кашата по простата причина, че не мога да си изцедя, голяма мъка ми е, а и си дадох помпата на една приятелка, която скоро роди. Иначе щях да сложа сигурно за подобряване на вкуса, защото иначе първите реакции на бебчовците са просто плачевни
Пробвах с адаптирано мляко, ама пак не му хареса.
Слагам една лъжичка чаена брашно с малко вода и варя до полутечно състояние, много бързо се сгъстява, така че бъркаш 1-2 минути и махаш от котлона. После наколко парченца ябълка или банан (това на 3-4 ден, след като видя, че няма алергични реакции, иначе той си плюе, ама изяждаше по малко ) и пасирам. И... смело напред с една камара салфетки и лигавници и с още една лъжица, която му давам да държи, защото иска да хваща моята.
Успех, ако имаш въпроси, на разположение съм 
|