|
Тема |
Re: Овесени ядки за следобедна закуска [re: Zamechtana] |
|
Автор |
Дeлфин (момиче) |
|
Публикувано | 04.02.04 18:11 |
|
|
Най-полезни са, когато не минават през топлинна обработка, а се накиснат от вечерта във вода. Най-добре става с фините овесени ядки, защото се разкашкват и нямат нужда от пасиране. Аз купувам на фамилия Никола. Пуснали са и елда, за която знам, че също е много полезна и я приготвям по същия начин.
Когато ги кисна, на сутринта прибавям или само плодово мляко(данонисимо), или кис. мляко, лъжичка мед, настъргана ябълка, а напоследък слагам и много ситно настъргани орехи, като за по-сигурно ги пасирам. Става супер на вкус.
Понякога ги варя с прясно мляко, после пак прибавям мед и някакъв плод, или слагам няколко лъжички от готова каша, така става дотатъчно сладко.
Понякога ги варя във вода и пак слагам каквото ми хрумне. Може плодово пюре и адаптирано мляко(взела съм това нестле за след годинка да го пробваме)...всякакви комбинации от прясно, кисело мляко, плодове и плодови пюрета, мед, каши и други ядки.
За мен това е една чудесна закуска, на която киселите, гриса, попарата и млякото с ориз не могат да стъпят на малкия пръст по полезни вещества, особено ако вътре има пресен плод и орехи
Забравих да пиша, че когато ги вариш с вода може после да прибавиш масло, сирене и захар. Така имаш всички полезни съставки от попарата.
Редактирано от Дeлфин на 04.02.04 18:16.
|
| |
|
|
|