Аз най-често му правя зеленчуци на пара, че е най-лесно : слагам картофи, моркови, царевица, броколи и грах (замразени, само картофите са пресни), варят се колкото обикновено вариш картофи във вода (само броколито се слага 4-5мин преди да го свалиш от котлона), после с малко вода или зеленчуков булъон пасирам, малко зехтин, може магданоз и той си облизва пръстите
Друго: картофи с ориз: задушавам в малко вода 1/2 глава лук, резен целина и един морков, дабавям нарязани картофи (4-5 в зависимост от големината им) и 2-3 с.л. ориз (вместо ориз можеш да сложиш 2-3 с.л. овесени ядки). Варя и после застройвам с яйце и мляко, или пък може да се сложат домати (по това време само от буркан), и накрая зехтин и магданоз.
Преди си хапваше добре и леща, зелен боб, грах (приготвям ги както си готвя за нас, само че не запържвам, а само задушавам във вода, сол не слагам или посолявам накрая, слагам зехтин вместо олио), зрял боб и зеле още не съм му давала. Карфиол също може да се направи на крем супа, ама ние не го обичаме, също и праз, и брюкселско зеле.
Много варианти има с ориз: ориз с грах, ориз с цвекло, ориз с домати.
Млечна супа с овесени ядки: сварявам ов. ядки (5-6 с.л.), застройвам с яйце и мляко и накрая натрошавам сирене.
Можеш да сложиш и месо в зеленчуковата манджа (аз не давам месо на Ники), комбинациите ще са повече.
Горе-долу това му правя на моя син, иначе следобед сме на кремчета, които пак аз правя.
От кухня никога не съм му взимала, също и готови пюрета.
Не стерилизирам, почти всеки ден готвя, само ако остане манджа от днес му я давам и на другия ден на обяд и после пак готвя, изобщо голям зор си е
  ама нали уж за доброто на детето
Дано съм ти помогнала, ако има нещо, обаждай се
 
|