|
Тема |
Re: Не бързайте с киселото мляко [re: Shanya] |
|
Автор |
Ивo (Ценител) |
|
Публикувано | 10.03.02 08:46 |
|
|
Това също е много разпространено заблуждение в България - какво значи, че адаптираните млека били химия!? Та те не се правят по синтетичен път, а това е просто сухо гранулирано мляко, което пак си се прави от натурално краве мляко, но понеже, както стана въпрос по-горе, кравето мляко по състав е далече от човешкото, се адаптира. Какво значи това: променя се количественият състав и съотношението на белтъците (най-вече съотношението на казеина към суроватъчния протеин), мазнините (те трябва да са само от растителен произход), въглехидратите, и т.н. Намалява се количеството на натрия, за да не натоварва бъбреците, включват се необходими витамини и много важни микроелементи и т.н. С развитието на науката се появяват нови неща, "Нутриция" вече има например мляко - Омнео - в което за първи път включват пребиотици (вещества, които стимулират развитието на полезната чревна флора), и т.н. и т.н., но това не са "изкуствени" храни, в никой случай!
"Ти виждаш, сине мой, в пространство времето тук се превръща..." Вагнер, "Парсифал"
|
| |
|
|
|