Блога на Лилит е хубав...
но само с две неща не съм съгласна....
например ,че куркумата и кърито са едно и също...
Къри означава първоначално сос към ястието или ориза.
Кърито като подправка е смесица от много неща подобно
на мерудия....смесица от подправки на индийски Masala.....
Там куркумата(жълт ингвер) е една от съставките....а и от там жълтия
цвят на масалата къри...
Тайландското къри е съвсем друго там има дори червени чили...
А по традиционна индийска кухня се ползва при приготвяне на ястията само
Ghee(разтопенното масло) тоест без олио...има сезамово олио...
Туй чудо го кльопам "пур"...т.е си го хапвам както си е така....
и вярвайте ми на вкус не е като къри...много е люто ...
на мен ми докарва на смесица межу лимон и хрян...
Замества асперина и е много добро средство за имунната система...
Но е люто...............има и кандирани...вкусотии...Редактирано от varadave на 15.02.09 23:05.