|
Тема |
Re: Температура на животните [re: potr] |
|
Автор |
Heoбoгoмил (ХЕРМАФРОДИТОЛОГ) |
|
Публикувано | 04.01.15 02:52 |
|
|
При замръзване солта се "изпарява" и отоди у течното, къди сръцето.
"Замразяване
Методът на замръзване (Freezing Process, FP) представлява охлаждане на морската вода до кристализация и отделяне на кристалите, от които се получава прясна вода. Подобно на дестилацията и този процес протича естествено в природата. При замразяването на морска вода в образуването на леда не влизат солите, т.е. ледът е сладка вода. Образуваните ледени кристали се отделят и разтопяват, предоставяйки обезсолена вода за различни видове ползване. Това е основният принцип, на който се основават методите на обезсоляване на морска вода чрез замразяване. Има различни методи за отделяне на ледените кристали. Изборът зависи от характеристики като размер и относително тегло на кристалите. Много често се използват перфорирани плаващи колони, върху които се задържа ледът. Въпреки, че този метод, се разработва като алтернатива на дестилацията, която да намали енергийни разходи, трябва да се каже, че при него също се изисква разход на енергия. Днес се провеждат тествания на мащабни инсталации за обезсоляване на морска вода, които използват принципа на замразяване."
|
| |
|
|
|