Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:00 22.09.24 
Клубове / Наука / Природни науки / Биология Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Биохимия, мой човек [re: Milenn]
Автор Linjack (...)
Публикувано27.07.11 03:56  



Безлактозното мляко садържа галактоза и глюкоза - продуктите от хидролизата на лактозата - това мляко се прави с лактоза-хидролизиращи ензими (латази). Монозахаридте са по-сладки, за това и обезлактозното мляко сладнее.

Що се отнася до бацилчетата: те спокойно могат да си папкат глюкоза и галактоза. Всъщност, първият ензим в тях си е лактаза - същият тип като този, който се използва за получаването на обезлактозното мляко. Галактозата се изомеризира в глюкоза, а от нея - чрез гликолиза се стига до пирогроздената киселина (пируват), а оттам и до млечната киселина (лактат).


----
бял подпис на бяло поле


Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* кисело мляко Milenn   26.07.11 05:15
. * Биохимия, мой човек Linjack   27.07.11 03:56
. * Re: Биохимия, мой човек Milenn   29.07.11 06:00
. * Re: Биохимия, мой човек Berzelius   03.10.11 22:53
. * Re: Биохимия, мой човек Linjack   03.10.11 23:02
. * Re: Биохимия, мой човек potir1   14.10.11 19:57
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.