|
Тема |
ЗАХАРНА ТРЪСТИКА. [re: SHYR SHANG] |
|
Автор |
SHYR SHANG () |
|
Публикувано | 29.04.08 23:00 |
|
|
Разбрах че от захърното цвекло се произвежда захар за страните с умерен климат/като България/,а от захарната тръстика се произвежда захар за страните в тропичният пояс,но в другите континенти,които за производство на захар използват захарно цвекло,захарната тръстика се използва за други полезни неща,храна за животните,ром,приготвяне на сок.
Прочетох статий за захарната тръстика,с които се уверих че тя е много по-полезна от захарното цвекло:
Александър Велики заявил че в Индия/родината на захърната тръстика/ вирее растение, от което се добива мед без помощта на пчели.
Захарната тръстика се използвала за лекарства
В интернет открих премного информация за захарната тръстика,искам само да разбера дали може да се консумира като подсладител или като готов мед,както написах по-горе в необработено състояние,т.е.така както си го откъснал без преработване с професионални машини и т.н.,както се добива захарта от тази тръстика
И ДАЛИ МОГА ДА Я ОТГЛЕДАМ ТУК В УМЕРЕНИЯТ КЛИМАТ И ОТ КЪДЕ МОГА ДА СИ КУПЯ ХИБРИДНИ СОРТОВЕ ЗА ЦЕЛТА.
P.RABANNE-XS LINE.
|
| |
|
|
|