|
Тема |
Re: има ли чисто масло българско без маргарин???!! [re: CHEЖEHБPИ3] |
|
Автор |
Kossoman () |
|
Публикувано | 20.03.08 10:25 |
|
|
на краве масло. Информацията не е съвсем прясна, но в общи линии може да ти послужи да се ориентираш. Няма кой знае каква търговска идея в кравето масло да се добавя маргарин и др. подобни, тъй като по начало кравето масло и сметаната са допълнителни продукти при производството на прясно мляко, сирене и кашкавал. Щеш-не щеш, те се получават при стандартизацията на суровината.
Това за маста в сирене Дунавия е стара градска легенда. Няма никакво основание да очакваш мас в него пак по обясними технологични причини. Това сирене се произвежда по специален метод - ултрафилтрация. На това се дължи фината му консистенция и измамното чувство, че е мазно. Всъщност масленото му съдържание не е по-високо от това на другите бели сирена. На същия сайт има публикувани данните от сравнителни тестове на сирена, кашкавали, минерални води, кисели млека, както и линк към , където можеш да намериш отговор на много подобни въпроси.
|
| |
|
|
|