|
Тема |
Re: Покълване на семена [re: jull] |
|
Автор |
krisy75 (член) |
|
Публикувано | 05.05.06 15:07 |
|
|
Здрасти. не се притеснявай, че ми досаждаш, човек се учи докато е жив. Пшеницата можеш да я слагаш и в няколко слоя марля или дори в хавлиена кърпа, за да не ти залепва по памука. И втория ден е на тъмно, покрита със съответната покривка. Ако я глягаш в кърпа тя трябва да е добре напоена с вода. Колкото повече вода, толкова по-бързо покълват. Кълновете са най-полезни 10-11 мм, а не сантиметра, което се постига за 48 часа и пшеницата се консумира заедно с кълновете, заради целулозата в триците и зародиша, които всъщност са най-полезното. четох, че при покълване концентрацията на витамините и минералите в житото се увеличават 2 пъти. Така че - дерзай. Аз преживям като коза почти всеки ден. Надявам се, че някога ще ми стане даже вкусно.
|
| |
|
|
|