|
Златине, здрасти. Имам 2 списъка с разрешени и забранени храни за хора с
непоносимост към глутен /български и полски/. В общи линии съдържат същото, което си написал, но има в тях и забранени плодове и зеленчуци:
според българския забранени са: малини, ягоди, сини сливи, син патладжан.
Освен това говеждо и свинско, и консерви - рибни и месни.
Според полския забранени са: зеле прясно и кисело, краставици, хрян, грах, аспержи, бял боб, черен боб, вишни, череши, круши, сливи, смокини. Забранени подправки: черен пипер, червен /млян/ пипер, горчица, дафинов лист, оцет, бахар. Също така тлъсти салами, рибни и месни консерви, пастети,
тлъсти меса - свинско, гъска, патешко, овнешко. Пържените храни трябва да се избягват.
Това е от мен. Поздрави.
|