|
Тема |
Re: цьолиакия/непоносимост към глутена/ [re: bisi] |
|
Автор |
NikiFin (ентусиаст) |
|
Публикувано | 05.03.07 11:06 |
|
|
Искам да ти кажа, че аз се притених за същото като си купих кутия със смес за безглутенов хляб. Какво беше учудването ми като видях, че основната и съставка е ПШЕНИЦА. Но не истинска, а пшеничено нишесте. А това не е протеин, а скорбяла. Изрично пише че на 100 гр от това нишесте се падат макс 0.3 гр протеини, което е толкова малко, че е почти нищо. Не знам в Тетра какво слагат ама ако е това не бива да се притесняваш. Моето брашно специално е шведско. Телефонистката може да не е била наясно с нещата.
освен това изобщо не е задължително да ползаш само сместа от кутията за хляба си. Може половин доза от нея и др половина да добавиш различни безглутенови брашна - ориз, царевично, елда, просо, сусамено, грахово (или не знам и аз точно как се превежда на БГ, но май не е точно грах)... правих лично такъв хляб и стана невероятно пухкав и вкусен. Верно промених малко рецептата от кутията като го оставих да втасва и да се пече малко по-дълго от препоръчаното. Но резултатът е невеоятен. В бяло брашно не съм имала толкова добър резултат
|
| |
|
|
|