| 
	
 | 
	
          
            
              
                | Тема | 
                   Рецепти - от azia [re: Teди] | 
                 |  
| Автор | 
Teди  (с Огънче) | 
 |  
| Публикувано | 13.06.05 14:39 | 
 
 |  
 
 |  
        | 
         
        
  
        
				Зеленчуков пилаф с ябълки
 250 гр. ориз
 4 моркова
 50 гр. ябълки
 400 мл вода
 50 гр. растителна мазнина.
 Изчистете ориза и го измийте. Измийте сушените ябълки и ги накиснете във вода за 20–30 мин. След това ги смелете и ги смесете с ориза. Добавете прекараната през марля вода от накиснатите ябълки. Настържете морковите и ги пуснете в посолена вряла вода. Добавете оризово-ябълковата смес. След като кипне, варете още 5–6 мин. Оставете да почива под капак 15–20 мин. Преди да поднесете, добавете растителната мазнина.
 
 
 Компот от круши
 600 гр. круши
 4 ч.ч. вода
 100 гр. захар
 лимонова киселина
 Изчистете крушите и ги сложете във вода с разтворена в нея лимонова киселина, за да не почернеят. Кипнете водата със захарта, пуснете крушите в получения сироп и ги варете, докато омекнат. Може да поднесете и с разбита сметана.
 
 
 Мус от ябълки
 700 гр. ябълки
 100 гр. захар
 1 л вода
 2 ч.л. желатин (ако детето яде)
 1 ч.л. лимонов сок (ако детето яде)
 Почистете ябълките и ги залейте с подкиселена вода, за да не потъмнеят. Сварете обелките, прецедете и в отварата сипете захарта и предварително накиснатия желатин. Бъркайте, докато се разтвори напълно. Ябълките настържете на ренде и веднага ги пуснете в не много студената отвара. Разбийте до гъстотата на сметана, разлейте в купички или чаши и охладете.
  
        
        
  
          |  | 
 |    |   
 
 |  
 |   
 |