| 
         
        
  
        
				Ще споделя с вас някои от моите измишльотини в борба с алергиите. Искам само да подчертая, че тези рецепти са съобразени с нашата диета. Ако има зеленчуци, които са ви забранени или позволени, може да си ги извадите или прибавите към рецептите.
 
 Заешко/пуешко със спанак
 
 20г заешко/пуешко, стар лук, чушка, стар картоф, зехтин
 След като омекне месото се прибавя лука, след10 мин и останалите продукти до пълно сваряване. Най-накрая подправям с малко сол и магданоз. Пасирам
 
 
 
 Заешко/пуешко с карфиол
 
 20г заешко/пуешко, стар лук, чушка, карфиол, зехтин
 След като омекне месото се прибавя лука, след10 мин и останалите продукти до пълно сваряване. Най-накрая подправям с малко сол и магданоз. Пасирам
 
 По същия начин приготвям с броколи
 
 Пюре мексикано
  
 зехтин
 1 чушка (добре опечена и обелена) 
 1 картоф (средно голям) 
 шепа царевица (прясна/замразена) 
 малко кромид лук (1/3 малка глава) 
 стрък магданоз 
 1 лъжичка Фризопеп разтворена в 30 мл. преварена вода 
 Всичко се вари и пасира, след това му се прибавя млякото
 
 Пюре от чушки и картофи 
 
 1 чушка (добре опечена и обелена) 
 1 картоф (средно голям) 
 малко кромид лук 
 стрък магданоз 
 зехтин
 1 лъжичка Фризопеп, разтворена в 30 мл. преварена вода 
 Всичко се вари и пасира, след това му се прибавя млякото
 
 Пюре от броколи и картофи 
 
 Приготвя се като горната рецепта, но чушката се заменя с броколи
 
 Кисел от плодове 
 
 30-50 гр. плодове се измиват и се сваряват в 100 гр.вода и се пасира. Добавя се 15 гр. захар, възварява се и към врящата вода се добавя 5 гр. оризово/царевично нишесте, размито в малко студена вода като постоянно се бърка, докато се сгъсти. 
 
 
 Кисел от компот 
 
 Може да се приготви от 200 мл компот  от всички позволени плодове,30-40г плод и оризово/царевично нишесте 15 г. 
 
 Сиропът (200 мл) от консервирания плод се прецежда . Плодът се пасира . Нишестето, разтворено в малко студена вода, се прибавя постепенно към врящия сироп при непрекъснато бъркане . Ври 1¬-2 минути. Накрая се прибавя пасираният плод. Разбърква се. 
 
 Млечен кисел 
 
 Продукти: 
 Фризопеп 200 мл, оризово/царевично нишесте 15 г, захар 25 г
 
 
 Захарта се сипва във врящото мляко. Нишестето се размива с малко студена вода и се прибавя към кипящото мляко при постоянно бъркане. Ври 2 минути. 
 
 За да разнообразявам бебока редувам нишестетата в кисела
 1 ден оризов кисел + плод
 2 ден царевичен кисел + плод
 3 ден готова безмлечна каша + плодово пюре
 4 ден пасирана елда + плодово пюре
 
 
 Редактирано от Teди на 13.06.05 14:49. 
        
        
  
          |