Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:57 11.04.21 
Клубове/ Компютри и Интернет / Delphi Всички теми Следваща тема Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Странност с TIBDatabase.CreateDatabase
Автор Vladi (съпруг)
Публикувано16.08.04 17:51  



Гледах в архива, че вече е питано, обаче при мен не става - задаването на Default Character Set тъй и не ще да ми проработи:


If Host <> '' then
IBDB.DatabaseName := Host + ':';
IBDB.DatabaseName := IBDB.DatabaseName + Database;
IBDB.Params.Clear;
IBDB.Params.Add(Format('USER "%s" PASSWORD "%s"', [Username, Password]));
IBDB.Params.Add('PAGE_SIZE 4096');
IBDB.Params.Add('DEFAULT CHARACTER SET CYRL');
IBDB.LoginPrompt := FALSE;
IBDB.SQLDialect := 3;
IBDB.CreateDatabase;


Грешката е от любимите - EIBInterbaseError - нищо не говореща.
Ако се махне редът DEFAULT CHARACTER SET CYRL всичко минава. Ако се задава какъвто и да е (NONE/WIN1251) грешката си я има.
Уточнявам - Delphi 7/Firebird 1.5 - при някой с такава конфигурация да има проблем?


Coming Back To Life (by Pink Floyd :-)

Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2021 Dir.bg Всички права запазени.