Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:40 11.04.21 
Клубове/ Компютри и Интернет / Delphi Всички теми Следваща тема Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Създаване на контроли от DL
АвторMojo (Нерегистриран) 
Публикувано27.06.04 23:05  



Как мога да създам панел, бутон или какъвто и да е друг визуален контрол от динамична библиотека и да го сложа в главната форма на програмата? Опитвам с нещо от сорта:

library DynCompDLL; // библиотеката

uses
ShareMem,
SysUtils,
Classes,
Controls,
ExtCtrls;

{$R *.RES}

var Panel: TPanel;

procedure CreatePanel (AParent: TWinControl; X, Y: integer);
begin
Panel:=TPanel.Create(AParent);
with Panel do
begin
Left:=X;
Top:=Y;
Caption:='DLL Panel';
Parent:=AParent;
end;
end;

exports CreatePanel;

begin
end.




В главната програма съм прехванал OnMouseDown:


procedure CreatePanel (AParent: TWinControl; X, Y: integer); external 'DynCompDLL';

// ...

procedure TForm1.FormMouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
CreatePanel(Form1,X,Y);
end;




Идеята е ясна - където се щракне с мишката трябва да се създаде панел с
кода от DLL. Обаче вместо това дава грешка EConvertError: Cannot assign a
TFont to a TFont
. Това става при присвояването Parent:=AParent. В кода на
проекта също съм сложил ShareMem най-отпред. Имаше нещо, свързано с
компонентите в DLL, но не се сещам какво беше. Къде бъркам?



Цялата тема
ТемаАвторПубликувано
* Създаване на контроли от DL Mojo   27.06.04 23:05
. * Re: Създаване на контроли от DL PhantomAS   28.06.04 07:09
. * Re: Създаване на контроли от DL Mojo   28.06.04 23:25
. * Re: Създаване на контроли от DLL andrew_nikoloff   29.06.04 08:18
. * Re: Създаване на контроли от DL Mandor   29.06.04 13:41
. * Re: Създаване на контроли от DL NDeu   29.06.04 15:51
. * Re: Тц, не става ... Mojo   29.06.04 22:22
. * И с пакетите ли?! andrew_nikoloff   30.06.04 09:15
. * Re: Как точно става с BPL? Mojo   30.06.04 19:17
. * Re: Как точно става с BPL? andrew_nikoloff   30.06.04 21:30
. * Re: Стана, но не както беше замислено Mojo   30.06.04 23:53
. * Re: Стана, но не както беше замислено andrew_nikoloff   01.07.04 08:18
. * Re: Стана, но не както беше замислено Mojo   01.07.04 15:35
. * Е да де... andrew_nikoloff   01.07.04 18:34
. * Re: Тц, не става ... Mandor   30.06.04 09:43
. * Re: Тц, пак не става ... Mojo   30.06.04 19:18
. * Re: Тц, пак не става ... Mandor   01.07.04 08:52
. * Re: Ще го погледна Mojo   01.07.04 15:41
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2021 Dir.bg Всички права запазени.