Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:28 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Йога
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Няколко въпроса от начинаещнови  
Автор DarkSide (of the moon)
Публикувано10.05.11 10:27

1. Bъпрос за дишането:
Опитвам се да упражнявам т. нар. правилно или коремно дишане. На много места има описания как се прави. гледах и клипове в Ютуб, обаче все така не разбирам как се прави на практика. Навсякъде повтарят едно и също - коремът се издува при вдишване и свива при издишване. Аз (а предполагам че и всички останали хора) мога да издувам и свивам корема си независимо от дишането и когато упражнявам коремното дишане гледам да съвпадна вдишването с издуването на корема и издишването със свиването на корема. Това ли е начина или има някакъв друг чалъм. Защото продължавам да усещам двете действия (дишането и движението на корема) като напълно независими и затова имам чувството че само отбивам номера като изкуствено външно наподобявам правилното дишане. Надявам се въпросът ми да е достатъчно ясно формулиран.

2. Пак за дишането:
Често ми се случва да ми се подува корема. Усещането е много неприятно, мъчително, имам нужда да се уригна, но не успявам. Докторът ми каза, че това се причинява от неправилното ми дишане (хипервентилация). Логично е да се опитам да дишам правилно в такива моменти за да предотвратя подуването, проблемът е че коремът ми е вече подут и си стои така и при вдишване и при издишване, сиреч техниката ми, описана в горния въпрс (за съвпадането на издуването с вдишването и свиването с издишването) не е приложима. Има ли някаква друга техника за правилно дишане, приложима в такова състояние, или съществува ли някакъв начин за "обезвъдушаване" на корема в такива случаи.

3. Засилване на симптомите:
Още на втората седмица занимания (2 сеанса нидра и един сеанс леки упражнения) получих усещане за тежест из мyскулите на гръдния кош и гърба, врата, болки в гърлото при преглъщане като от хрема, които обаче не се влияят от гърлооблекчаващите средства и ми изглеждат като мускулни болки. По принцип това са ми симптомите, които ме докараха до паническите атаки (трудното преглъщане и стягането в гръдния кош). Нормално ли е това изостряне на симптомите след толкова кратък срок на практикуване? При положение че се практикуват упражнения за отпускане и релаксация, защо симптомите (стягането на мускулите) се засилват?

Тема Re: Няколко въпроса от начинаещнови [re: DarkSide]  
Автор Tъpcaч_ (Сахаджмедитация)
Публикувано10.05.11 11:55

Каквото сам си направиш никой не може да ти го направи.
Защо си причиняваш всичко това?

"Вие не трябва да изтезавате своето тяло изобщо.
Хората мислят, че ако искаш да се подобриш, трябва да се измъчваш.
Това тяло е Храмът."

Редактирано от Tъpcaч_ на 10.05.11 11:56.

Тема Re: Няколко въпроса от начинаещнови [re: Tъpcaч_]  
Публикувано10.05.11 12:19

благодаря за отговора, да, това ми е проблемът, високо ниво на стрес в резултат от желанието ми да върша всичко както трябва, сиреч по "правилния начин" и постоянно се съмнявам дали съм достаттъчно добър във всяко от нещата, което правя, дали нещо не греша и така до безкрайност ... опитвам се чрез йога релаксацията да разкъсам този порочен кръг, но заега го правя със стария си начин на мислене и продължавам да се терзая за щуроти и вместо просто да се отпусна ... каква ирония, а?

Публикувано10.05.11 12:45

Издигни Кундалини и медитирай 10-15 мин в Съзнание без мисли и с внимание над главата сутрин и вечер.

Резултатите няма да закъснеят.

Автор KREDOR™Модератор (кирилизатор)
Публикувано10.05.11 12:47

Ахам :)

Автор KREDOR™Модератор (кирилизатор)
Публикувано10.05.11 12:48

Нека да го помисля малко, ще пиша после.

Публикувано10.05.11 12:55

първо ме накара да се замисля, защо, мамка му, си причинявам всичко това????? , а сега ме съветваш да спра да мисля ...

Публикувано10.05.11 13:12

Автор: DarkSide
първо ме накара да се замисля, защо, мамка му, си причинявам всичко това????? , а сега ме съветваш да спра да мисля ...

По-интересно е да ЗНАЕШ, мисленето го може всеки, но то не е свързано с реалността. Мисълта е на ниво Аджна/трето око/, а Кундалини ще те отведе отвъд Сахасрара.
Дерзай.

Автор nonetheless (стар клубар)
Публикувано10.05.11 13:42

Ами опитай се да дишаш първо с белия дроб, така че като вдишаш раменете ти да се повдигнат! После като се опитваш да вдишаш коремно, наблюдавай раменете си да не мърдат!

Автор Цар Изрод ()
Публикувано10.05.11 19:45

Баце, не слушай Търсача! Това е тукашният клубен идиот.

Издаването напред на корема може да е независим процес от дишането, но може и да не е. Наблюдавай въздушната струя при вдишване. За сравнение вдишай в средната част на гръдния кош, после и в горната. Така ще усетиш къде се влива въздушния поток.

Това с хипервентилацията не го разбрах. Нито с подуването на корема. Това въздухът в стомаха ли ти се събира или някъде другаде в корема?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.