Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:23 04.11.25 
Религия и мистика
   >> Йога
*Кратък преглед

Тема Абе що така?нови  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано11.05.10 11:45

Гледам из Софето са разлепени едни плакати за концерт, който ще бъде в чест и с произведения на... маестро Шри Чинмой.

Хора, това ме разби! Преди няколко години имах съмнителното удоволствие да слушам "концерт" на гореспоменатия човек. Това събитие едва ли можеше да се определи по друг начин освен като пълна пародия на музика...

Не мога да коментирам качествата на Шри Чинмой като йогистки гуро, а и не ме интересува. Знаете добре отношението ми към всичките гурута и към йогата като цяло.

Шри Чинмой не го познавам - вероятно е бил свестен човек. Не разбирам обаче защо трябва да се обявява за нещо, което не е бил със сигурност - маестро и да се възвеличава за нещо, което очевидно не умееше, а именно да свири и композира музика?

Не мога да разбера това ваше отношение към тези "духовни" учители. Смешно е...
По този (и разбира се по доста други начини) просто се създава у голям брой трезво мислещи хора лошо впечатление за йога и се неутрализират ценните неща, които тя (може би) притежава.

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Редактирано от BlackWolf на 11.05.10 13:22.

Тема Re: Абе що така?нови [re: BlackWolf]  
Автор KREDOR™Модератор (кирилизатор)
Публикувано11.05.10 12:23

Асъл :)

Все пак ме съмнява някой от форума да е копирайтъра на текста за конкретния плакат. Ако има такъв - да сигнализира като си мръдне лявото ухо ;)

Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано11.05.10 14:03

Една от причините за това явление е, че дълбоко в подхода на Шри Чинмой е залегнало издигането му в култ, което естествено предполага идеализирането на всичко, свързано с него, в т.ч. и твърде ужасните му музикални програми.

Където има издигане в култ на даден учител, това е ясен показател, че работата никак не е читава.

Автор oтБpaxмaн (на Брахман)
Публикувано11.05.10 20:33

В отговор на:

Автор: BlackWolf

Гледам из Софето са разлепени едни плакати за концерт, който ще бъде в чест и с произведения на... маестро Шри Чинмой.

Хора, това ме разби!

Хубаво е да се напомня на хората, да знаят що за мошеник беше Чинмой

За умрелите или добро или нищо, ама за Чинмой само лошо

Е тук има писано за него вече, как вдига тежести по няколко тона с една ръка??? Кой му е учителят по музика, една французойка от арабски произход която е била държанка на Ауробиндо - викат и Майката

Редактирано от KREDOR™ на 12.05.10 09:32.

Тема Re: Абе що така? [re: BlackWolf]  
Автор yogimax (идеалист)
Публикувано13.05.10 10:05

Абе какво искате от човека? Аз бях на въпросния концерт на 13 януари 2007, който се проведе в х-л Кемпински на Златните. Вижте колко хубаво пеят учениците му! Направих видео, а Чинмой е точно срещу мен. Усещането беше възвишено!

Бъди себе си

Автор l AM (непознат)
Публикувано16.05.10 18:51

Шри-то е от специалните хора на ООН-ето - много важна персона, дето се ръга насам и натам да учи хората на "новата култура" на Ню Ейджа.

Тема AC/DCнови [re: l AM]  
Автор DarthVader™ (power)
Публикувано16.05.10 21:38

AC/DC са повече йоги от въпросния Чичомой, а сравнени с него са боговете, измислили музиката!

Силата е нищо без контрол.

Тема Re: AC/DCнови [re: DarthVader™]  
Автор l AM (непознат)
Публикувано16.05.10 22:29

Каквито боговете, такива и последователите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.