Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:40 13.11.25 
Религия и мистика
   >> Йога
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема йога и коксертроза?нови  
Автор cuddly (enchanted)
Публикувано31.12.08 15:12

да питам:

ако човек има коксертроза, болки в ставите - тазобедрените най-вече, то асани биха ли помогнали или е противопоказно?

мерси.

Тема Re: йога и коксертроза?нови [re: cuddly]  
Автор amrta (skorpion)
Публикувано20.12.08 08:37

На мен преподавател по йога ми е казвал, че помагат...Има една много проста серия, с която се започва – Паванмуктасана...Тя е точно за ставите...Предполагам има и други упражнения, които не знам...Храните, които човек употребява също са много важни...Не може човек да консумира боклуци и да очаква само упражненията да му помогнат...

Знаеш ли я рецептата с ориз за изчистване на ставите? Чела съм я в няколко книги, а и една моя близка лекарка също даде добри отзиви за нея...Тя е голяма консерва принципно и след като си позволява да хвали някой алтернативен метод, значи наистина работи...

Редактирано от amrta на 20.12.08 08:46.

Тема Re: йога и коксертроза? [re: amrta]  
Автор Shankara Dok (непознат)
Публикувано20.12.08 11:44

Артрозата е като кариес на зъба. Там ли е, колкото и да го 4исти6 няма да се махне, трябва да отиде6 на зъболекар. За Коксартрозата няма все о6те ле4ение, но може да се спре процеса или да се забави с гимнастика и мануална терапия. Асана не е достатъ4но да се прави, а да се отиде при добър Рахабилитатор. Те знаят добри упражненя.

Редактирано от Shankara Dok на 20.12.08 11:49.

Тема Re: йога и коксертроза? [re: cuddly]  
Автор Simran (непознат)
Публикувано20.12.08 14:42

Хондропротектори,санаториално лечение два пъти годишно,и подходящи асани.
Ако нямате възможност да посещавате санаториум,посетете физиотерапевт във вашия град.Бихте могли да използвате направление по здравна каса.
На ваше място бих ограничила също месо,сирене и мляко.
Наднорменото тегло също натоварва ставите.
.......
това при условие че сте сигурни,че не се касае за ревматоиден артрит,понеже говорите за болки в ставите/всички стави/

Редактирано от Simran на 20.12.08 14:43.

Тема Re: йога и коксертроза?нови [re: Shankara Dok]  
Автор amrta (skorpion)
Публикувано21.12.08 16:06

Това е описанието на коксартроза. Много неприятно... Най-страшното в този живот е инвалидизирането, поне за мен...

Шанкара, професионалното лечение въобще не го поставям под въпрос...Но ако човек се остави само на него, няма да има траен ефект, особено с напредването на възрастта...А и нали ти е ясно, че не всеки може да си позволи толкова често да ходи на толкова скъпи процедури...Защото далеч не всички се поемат от касата...

Според мен най-добре е след преминаването през професионална терапия, човек да започне перманентно самолечение, с подходящи физически упражнения, прочистване на организма и правилно хранене...

И още нещо важно, хора, стойте с изправен гръбнак! Перманентното изгърбване води до куп проблеми, и то не само на гръбнака, засягат се и вътрешни органи...

Тема Re: йога и коксертроза?нови [re: amrta]  
Автор huanjiМодератор ()
Публикувано21.12.08 16:14

За коксартрозата дават да се правят очистителни процедури и смяна на хранителният режим.

Тема Re: йога и коксертроза?нови [re: huanji]  
Автор amrta (skorpion)
Публикувано21.12.08 16:37

Можеш ли да дадеш някаква по-конкретна и подробна информация?

На Cuddly точно това й е нужно, а и за другите сигурно ще е от полза.

Автор varadave (nesnaesta nisto)
Публикувано21.12.08 18:39

Моля те дай ми рецептата с ориза....
Много го кльопам....Бял и черен и червен всичко ям.........
драсни ми рецепта плийз.

Тема Re: йога и коксертроза?нови [re: Simran]  
Автор cuddly (enchanted)
Публикувано21.12.08 21:25

кои точно асани са най-подходящи?

кофти за месото, млекото и сиренето- майка ми баш тях обича най-много.

Автор cuddly (enchanted)
Публикувано21.12.08 21:26

кажи рецептата с ориза.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.