Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:55 04.11.25 
Религия и мистика
   >> Йога
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Сай Бабанови  
Автор A3_ ()
Публикувано07.07.07 20:34

Понеже темата за Шибендо беше много забавна и смешна и ме наведе на ред мисли, ще напиша едно нещо, което прочетох скоро в една книга.

От тези, които съм виждал, които са идвали в България (на Шибондо също съм ходил, ама като косата му беше черна и като беше с очила) Висарион най много ми хареса, отработени движения, изгладена концепция. Шибендо добре пее, както се и кара може нещо с рап мотиви

Ето и за Сай Баба:
Не е онова, което си мислите, не... Разбрах - не бил той никакъв вълшебник, материализиращ предмети, а обикновен индийски факир. При това не какъв да е, не-е-е. Този "Еверест на светостта" се оказа човек обсебен от самомнение. С неутолима жажда за световна кариера.
Ще кажете - греша? - Секунда търпение. Още щом почнаха да се пръкват разни предмети от отворените му длани, с които той искаше да впечатли, със силата на мисълта си, с психотронното си зрение внимателно забавих неговите движения. Тогава "богонадареният" се оказа, знаете ли що... - илюзионист, но не какъв да е - виртуоз.
Ако подобна "важна птица" се весне в България, нашите бързо ще и хванат спатиите. Не са лековерни като братята индийци. Ще я разкрият и публично развенчаят."

Това е от книгата - "Зеница към вселената" на Христо Нанев писана за Слава Севрюкова
Чувам, че Евтимов хич не харесал книгата (за тази и за предишни той също дал материали).

За мен и трите книги са много интересни, но понеже нещо стила на автора не ми допада и го прескачам още от началото на първата книга, така че чета само цитатите.

Тема Re: Сай Бабанови [re: A3_]  
Автор Coorhagen*Willendorf (Praise pleasure)
Публикувано07.07.07 22:41

То и аз не харесвам Сай Баба, но не защото го смятам за нечудотворец. Дори и да е такъв, моето мнение е че човек лесно може да стане такъв. Трудно ми е обаче да видя в него реализиран божествен потенциал. Знам, че и той като всички нас има Бог в себе си, но далеч не вярвам че го е постигнал. Просто интуитивно усещане и пълна липса на привличане към него, а аз обичам индийските светци и въобще всички светци, които са постигнали я по-голяма близост с Бога, я със себе си.

Не му й читава работата на Сай. От мен шъ знаете.

Тема Re: Сай Бабанови [re: Coorhagen*Willendorf]  
Автор vitaminko (новак)
Публикувано08.07.07 18:04

"Не му й читава работата на Сай. От мен шъ знаете."

Добре, че си ти да ни открехнеш!

В знак на признателност към просветителската ти дейност те поздравявам с !

Редактирано от vitaminko на 08.07.07 18:05.

Автор Ян (непознат )
Публикувано08.07.07 20:41

Защо В.Евтимов не е харесал книгата?В момента я чета!И я намирам за много интересна!Информацията за Сай Баба в "Зеница към вселената" напълно съвпада с това,което Евтимов е написал във списанието си!

Тема Re: Сай Бабанови [re: Ян]  
Автор oros (пристрастен)
Публикувано08.07.07 21:19

Много учители ше идват.
И всеки ще говори за небето, от което е.
Но никой няма да говори за НЕЯ, защото не Я познава.
Душата на света.
Богинята с 10000 имена.

Автор SiainoNebe ()
Публикувано08.07.07 22:16

Проче преди две седмици идва един ученик на Сай Баба. Имаше лекция в дом Средец и три медитации после...
Притен човечец беше, май баш ще идва до година.

Разправяше как телепатично си говорили със Сатя и т.н.
Разпространява някакво ново класическоо Рейки (Омни)...

А иначе за ашрама на Сай Баба в Индия някои разправят, че перял пари за мафията... Но като се замисли човек тоя безплаен ашрам трябва да се издържа от някъде :)

Редактирано от SiainoNebe на 08.07.07 22:17.

Тема Re: Сай Бабанови [re: oros]  
Публикувано08.07.07 22:17

Eй, свалячи на Пракрити, ходете си свалете истинска жена ми не гледайте по небето, защото жени там не ще откриете!

Тема Re: Сай Бабанови [re: vitaminko]  
Публикувано08.07.07 22:19

Е, те тва е хита на хилядолетието!

Кришна, гопи да пасе и млякото да им бозае...

Тема Re: Сай Баба [re: Coorhagen*Willendorf]  
Автор iulii_ (новак)
Публикувано09.07.07 21:28

Eй, свалячи на Пракрити, ходете си свалете истинска жена ми не гледайте по небето, защото жени там не ще откриете!

Това, че не си видял, не означава , че няма...

Тема Re: Сай Бабанови [re: iulii_]  
Публикувано09.07.07 23:51

Не съм видял, защото няма.

Само на патологичните женкари им се привиждат жени, там където няма нищо.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.