Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:51 18.05.26 
Религия и мистика
   >> Йога
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Енергийните и алхимични теми в ДИРанови  
Автор Mиpo ()
Публикувано28.01.05 01:30

По-надолу е списъкът с линкове към всичките по съществени енергийни и алхимични теми в ДИРа за последните 2-3 години. Те са от Йога, Ошо, Кастанеда, Окултизъм и Езотерично Лечение клубовете, както и от ДаоБГ форума. Въпреки, че сред тях преобладаващи са даоските практики, има и йога, тантра, Ошо, Кастанда и бойноизкуствени гледните точки. Ако съм пропуснал някоя важна тема, добавете я. Разделите на теми са доста условни, защото нещата най-често се преплитат.

Относно дискусията ни в

За Су: Интересно защо обърна внимание на "съхраняването" само? То е НЕДЕЛИМО от останалите 3 процеса, за които споменах и определено не е затваряне на енергия в буркани... Колко може да съхраниш/генерираш/уловиш/разнесеш зависи от теб ИНДИВИДУАЛНО. Ако някой от съответните ти съхраняващи органи е съсипан/износен/занемарен или пък връзката му с останалите процеси е нарушена, предполагам се досещаш, че може да се окаже като Рено-5 на 15 г. сравнено с Мерцедес последен модел. Що се отнася до срока на годност на енергийното тяло, то загива малко след смъртта (което не значи, че не може да разпилееш енергията и далеч по-рано). Обаче, казват, че определени енергии могат да се инвестират в духовни качества, които имат далеч по-дълъг срок на годност...
Подходът ти по-темата е доста непрактичен и безполезен. Оставям ти на теб да помедитираш защо .
И един последен hint – замисляла ли се какво е това енергия (извън определенията в учебниците по физика)? Пробвай следното определение: способността на една система да се ПРОМЕНЯ.

За Конопко: Надявам се, че като начало задоволявам по-надолу информационния ти глад? Защо не пробваш да завъртиш енергията когато имаш инфекция/температура и ми кажи какво усещаш? Гарантирам ти, че няма да умреш от това. Пробвай и експериментирай. Знай, че няма фиксиран отговор, защото много други неща могат да са от значение и най-добрия начин е ти да усетиш всичко и да прецениш. Иначе, принципната причината е много проста – когато имаш температура, имаш и твърде много енергия в главата и неминуемо, ако завъртиш енергията ще увеличиш нейното количество там. В такива случай е нужно да ОТВЕДЕШ повечето енергия. И ако имаш отворени повече канали това става от само себе си. Поне аз си спомням как преди да започна да практикувам дао практики вдигах температура по няколко пъти на година като повечето хора. А после, след няколко години практика, си дадох сметка, че много рядко вдигах температура. Защото енергийната ми система може да абсорбира и отвежда моментния излишък на енергия. Точно както действа радиатора на колата. Или пък, ако знаеш старите Варбурзи, които като движат дълго по нанагорно и загряват двигателя. И тогава изобретателният български шофьор пуска парното (даже и посред юли) за да отведе топлината извън мотора.
Има и още една причина – ако имаш температура, значи енергийната ти система не е могла да се справи с инфекцията (въпросната система си работи автономно за щастие). И да правиш по-късно нещо съзнателно енергийно това ще промени съвсем малко нещата. Троянският кон е вече влязъл в теб и хубаво да си мислил по-рано! И сега ще трябва да действаш коренно различно за да не те сполети съдбата на Троя.
А за белия ти дроб - УСЕТИ ГО и ОПОЗАНАЙ ГО! Не чрез книги и отвън, а го усети отвътре. Установи контакт с него, толко цигари е изпушил с теб досега, кажи му едно "здрасти, как си?" и виж какво ще ти отговори... Има за това една практика "Вътрешната Усмивка" на Мантак чия.

За Смокчето: Плюс горното за Конопко, имай предвид, че болестта може да има различни причини и понякога енергийните методи са крайно недостатъчни. Въобще подходът към болестите е цяла отделна тема, за която веднъж писах в .

Общи

-. От 30.01.05 линкът за темата ще е

Сексуална енергия и сексуалните енергийни практики

Тай-чи чуан

(от daobg.com)

(от daobg.com)

(от daobg.com)

Алхимия - трансформиране на различните видове енергии

(от Ошо клуба)

(от КК клуба)

Тема Re: Енергийните и алхимични теми в ДИРанови [re: Mиpo]  
Автор~ (Нерегистриран)
Публикувано28.01.05 08:32

Миро, тесен ли ти стана клуб Ошо, че дойде тук да се повтаряш?

Автор~ (Нерегистриран)
Публикувано28.01.05 08:33

а защо не отогвориш и на въпроса на Radja?

Автор A3_ ()
Публикувано28.01.05 11:29

Браво за подредбата!
Ще погледна за секса, тук написах нещо скоро и да си сверя часовника

Тема за Миронови [re: Mиpo]  
Автор (изрод)
Публикувано28.01.05 12:41

1. обърнах внимание на "съхранението" само, защото ако за другите изброени от теб процеси имам някаква бегла представа как се случват, за "съхранението" нямам никаква. Не съм искала да го деля от останалото- това си е твоя интерпретация.
2. Аналогията с Рено 5 и Мерцедес последен модел не я разбирам. Едно Рено 5 може да е идеално поддържано и поради това- в перфектно техническо състояние, нищо че е морално остаряло като модел. Обратното с пълна сила може да важи за последния модел на Мерцедес.
3. Като написах "срок на годност" имах предвид този на "съхранената" (все още не знам как) енергия в изброените от теб органи, а не срок на годност на енергийното тяло.
4. Подходът ми към темата беше като към всяка друга тема- импулсивен. Не съм чертала тактики и стратегии предварително. И все пак оценката ти "непрактичен и безполезен" е интересна (захапах- доволен ли си?:). Ако е непрактичен и безполезен за мен- как точно го прецени това. Ако е непрактичен и безполезен за теб- извинявай, ама не ме вълнува:)
5. Не съм се замисляла какво е това "енергия". Като се замисля, направо идея си нямаш за колко много неща не съм се замисляла. А в търсене на такива абстрактни дефиниции избягвам да изпадам- първо нищо не измислям, второ - от напразните напъни ме заболява глава:) Ако ме споходи някакво вдъхновение- ще споделя. Иначе за сега нямам намерение да се замислям над този проблем:)

Обобщение- нямам усещане да съм получила отговор на въпросите, които ти зададох.
Извод- и ти като Хуанджи пишеш не за да отговориш някому, а с някакви си твои цели и идеи.... Еми дано да си получил това, което търсиш. Пък аз ще се опитам да подходя по-практично и ще потърся отговори на моите въпроси другаде:)

...Ветровете духат от хората с ниско налягане към хората с високо налягане...

Тема Re: Енергийните и алхимични теми в ДИРанови [re: ~]  
Автор Mиpo ()
Публикувано28.01.05 15:52

да

Тема Re: Енергийните и алхимични теми в ДИРанови [re: ~]  
Автор Mиpo ()
Публикувано28.01.05 16:00

Отговорено е, прочети внимателно.

Автор konopar ()
Публикувано28.01.05 17:16

МЕРСИ,Направо ме прехрани
Не се бях zамислял по тоzи на4ин zа болестите много интересно, иzведнъж ми сй набиха на о4и толкова не6та които не бях zабеляzвал. По тоzи на4ин 4овек може да си направи добри иzводи и zа болестите които не си отиват,а ти си отива6, там май става въпрос zа доста голям дисбаланс. Сигурно ако си доста вещ в zанаята може да въzстанови6 баланса дори при болест със 100% смъртност като спин-a.

Тема Re: много интересно писаниенови [re: konopar]  
Автор Mиpo ()
Публикувано28.01.05 18:38

Текстът, който си написал сигурно е много интересен, но аз явно поради липса на енергия не мога да го прочета... Хм, малко туршии съм направил... Би ли ми помогнал? Изпратих ти бележка с указания как (нещо, ако мига горе в ляво на екрана ти - това е бележка и бликни върху него).

Тема Преводачката ... [re: Mиpo]  
Автор Alice (нормална)
Публикувано28.01.05 19:27

Ето ти въпросната тема-енигма:

Тема Re: Енергийните и алхимични теми в ДИРа
[re: Mиpo]

Автор konopar ()
Публикувано 28.01.05 17:16

МЕРСИ,Направо ме прехрани Не се бях zамислял по тоzи на4ин zа болестите много интересно, иzведнъж ми сй набиха на о4и толкова не6та които не бях zабеляzвал. По тоzи на4ин 4овек може да си направи добри иzводи и zа болестите които не си отиват,а ти си отива6, там май става въпрос zа доста голям дисбаланс. Сигурно ако си доста вещ в zанаята може да въzстанови6 баланса дори при болест със 100% смъртност като спин-a.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.