Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:37 25.05.22 
Компютри и Интернет
   >> XML
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Тема XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложно  
АвторQn Bibiqn (Нерегистриран)
Публикувано01.07.02 17:54



Искам да ви попитам. Направих си един xml файл, след това го вързах към един xsl файл. От начало ми даваше грешки, но те си бяха мои и аз ги оправих. Интаресното е след това. Дадава ми бял екран. Нещо като на about:blank . Аз съм с IE 5.50.4134.0600 .

Бих ви бил благодарен ако ми обясните въпросито около съвместимостта на xsl`а защото ако си тръгва на стандартните браузъри това ще бъде номер едно технология.



Тема Re: XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложнонови [re: Qn Bibiqn]  
Автор voyager (pathfinder)
Публикувано02.07.02 12:40



IE>5.5
pone tova znam az.
A za6to ti e da se vijda na browserite? Ako iska6 da pravi6 sait na XML, ima gotov namespace za celta - XHTML /* xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" */. Poddyrja se i css, kako i stari browseri



By pressing down a special key it play a little melody



Тема Re: XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложнонови [re: voyager]  
АвторQn Bibiqn (Нерегистриран)
Публикувано02.07.02 18:28



Celta mi e da polzvam XML kato izto4nik na Baza Danni. Imam edna intaresna ideq. Poneze az se zanimava i s nastolno 6te moga da napravq universalna administraciq za xml(razbirase 6te ima nqkakyv reglament za sintaksisa, sigurno 6te byde ot standartnite za baza danni). Programata 6te byde ne6to sredno mezdu FTP u vizualna sreda za dadeniata baza danni. Hubavoto na ideqta e, 4e taka se namalqva izpolzvaneto na syrvarni ezici kato Perl i pro4ie. Az kakvo obesnqvam, to ve4e bi trqbvalo da ti e stanalo qsno. Bih se radval ako mi kaze6 malko po podrobno za vryzkite m/u XML i HTML(bilo to 4rez XSL, JS ili ne6to drugo). Vse pak ti blagodarq za otgovora i se nadqvam da mi dade6 ne6to malko po iz4erpatelno.



Тема Re: XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложнонови [re: Qn Bibiqn]  
Автор voyager (pathfinder)
Публикувано03.07.02 13:47



na www.w3c.org ima pylna specifikaciq na ezika XHTML. Tova na praktika si e HTML, samo 4e s po-strogi pravila. Te pyk ot svoq strana udovletvorqvat sintaksisa na XML. Defacto XHTML /*kakto i naprimer WML */ be6e razraboten po pravilata na XML /*sam znae6, 4e sam po sebe si XML e ne tolkova ezik, kolkoto nabor ot pravila, za syzdavane na ezici */ i izpolzva prostranstvoto ot imena, koeto ti poso4ih. Kato XML logi4no i XHTML moje da izpolzva XSLT i ima pylnata funkcionalnost na XML. Sledva6toto go znam samo na teoriq, tyi kato sm izpolzval samo css s XHTML:
4rez XSLT moje6 da prevyrne6 XHTML /*ili prizvolen XML dokument vsy6tnost */ v HTML i da go podade6 kym browsera.
Samo 4e kyde i v koi moment trqbva da parsva6 tozi proces. Idi na www.w3c.org, tam naistina ima dobro info. Kato ponau4i6 ne6to po vyprosa, moje i da spodeli6

BTW ne mi e syvsem qsno za6to bqga6 ot edno re6enie kato naprimer php/MySQL, koeto 6te e dosta po-lesno. V smisl 4e ne razbiram kak tova 6te raboti bez server side. Ina4e ako si ima6 dostyp do nqkakyv tip server-side i prosto iska6 da go napravi6 po tozi na4in, e drug vypros :)) Podkrepqm ideqta

music non stop



Тема Re: XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложнонови [re: voyager]  
АвторQn Blbiqn (Нерегистриран)
Публикувано03.07.02 19:21



Ami dokolkoto znam XSL se izpalnqva na brauzara, a ne na syryvra. Ot tazi gledna to4ka go pravi dosta syblaznitelen. Az mai ti obqsnih za6to. Pravi6 si naprimer edin .xml v koito sybira6 informaciq za programi(primerno), a s edin .xsl go transformira6 v HTML. Programata koqto iskam da napravq 6te updaetva faila, v smisyl 6te ti se vizualizira kato tablica i ti 6te si trie6, dobavq6 i t.n. ot neq. Po tozi na4i bazata e na syrvara, a promenite na neq stavat na tvoq komputyr. Tova e pyrvoto. Vtoroto e, 4e iskam da si pravq strani4ki po tozi princip. 6to se otnasq do PHP az ne go uvazavam. Programiram na dosta ezici(ne samo na HTML, JS, ... a i na ezici kato tpascal, bc++, Delphi i po malko ot ostanalite kato VC++ i t.n.) i ot tazi gledna to4ka ne moga da uvazavam podoben ezik. Dopusnati sa gre6ki po nego, v novite versii se podmenqt komandi(po - princip nikoga komandite ne se smenqt, a prosto se dobavqt novi) i pro4ie.



Тема Re: XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложнонови [re: Qn Blbiqn]  
Автор voyager (pathfinder)
Публикувано04.07.02 09:26



Ami 6tom moje6 da izpolzva6 XSL ot servera i da go obyrne6 v HTMl, kakyv ti e problema? :D
A kolkoto do php, ima6 izvestno pravo, makar 4e ezika si vyr6i rabotata. No ako problema e samo v neharesvaneto na ezika, i 6tom ima6 opit s programming, idealnoto re6enie za tebe e JPS/SERVLETS i JDBC :) Taka ili ina4e, 6tom ima6 dostyp do server side, 6te izpolzva6 ne6to takova. /*nqma da polu4ava6 dannite po meila, nali? :D */

I want to walk into the lights



Тема oop, gre6kaнови [re: Qn Blbiqn]  
Автор voyager (pathfinder)
Публикувано04.07.02 09:30



sorry, tolkova rano sutrin ne 4eta vnimatelno. Ti si kazal 4e XSL se izpylnqva na browsera. Malko se symnqvam da ti kaja. Sys sigurnos browserite, koito poddyrjat XML sa mnogo malko. Dokolkoto znam samo IE>5.5, kakto ve4e kazah. A za XSL, dori i da go poddyrja, pak 6te e samo toi.
Taka ili ina4e ne moje6 da napravi6 dostyp do bazata danni bez ne6to na servera. Kak misli6 da pravi6 imperativ kym neq? Samo s XML nqma da stane :(



Тема Re: XSL !!! Чудя се може ли да бъде по - сложнонови [re: Qn Bibiqn]  
Автор _tisho_ (developa)
Публикувано06.07.02 02:57



4udna rabota ... kak prilagash xsl kym xml-a ? s <xml stylesheet="file.xsl"> ?? Ako e taka - izpylnjava se an browsera na klienta. No ako go pravish s PHP, JSP ili ASP na servera, njama da imash nikakvi problemi s tova. I ne e tolkova slojno ... prosto si ima njakolko komandi :
ASP : XMLSDK - xmldoc.transformnode(xsldoc)
PHP : ExPat
JSP - Oracle XSU


от авторката на "Хари Потър" ...


Тема Re: I taka ne stavaнови [re: _tisho_]  
АвторQn Bibiqn (Нерегистриран)
Публикувано07.07.02 22:39



Ami ne6to i taka ne stava.



Тема Re: I taka ne stavaнови [re: Qn Bibiqn]  
Автор _tisho_ (developa)
Публикувано08.07.02 00:26



ami kaji kakvo tochno pravish, shtoto taka samo : "iskam da napravja neshto ama ne stava, pomognete" ... njama d astane .. to xml/xsl si ima dosta bugove i problemi, no i te si imat reshenie ... kaji kyde dava greshka ili koe tochn one stava


от авторката на "Хари Потър" ...



Страници по тази тема: 1 | 2 | >> (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2022 Dir.bg Всички права запазени.