Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:41 16.11.24 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Правена на телефоннови  
Автор Sarayah (лунно-сребърна )
Публикувано27.01.11 06:23

Всеки от нас ползва в офиса си телефона за нещо. Обаче едни като мен - го ползват с видимо неудоволствие. Кратко и само при нужда. Предпочитам да търся нужната ми информация чрез компютър или пряк контакт с колежките до мен. А ето, има такива, които сякаш са правени на телефон. Могат направо да прекарат работния си ден със слушалката / мобилката в ръка, обменяйки неуморно инфо за ланския сняг и глада в Сомалия...
При тях дори един делови разговор се превръща в обширна лакърдия, траеща минимум десетина напоителни минути...

Вие как ползвате телефона си? Според вас характерно ли е за жените да са по-пристрастени към него? Съумявате ли в един делови разговор да бъдете делови, да синтезирате основното в няколко думи или за вас удоволствието от разговора като такъв взима превес над същността му?
А когато разговаряте с домашните, губите ли представа за време и място?

Повод за темата е една наистина влудяващо бъбрива колежка... Жена, която никога не се усеща ...Почасово ставам съпричастна с дребните подробности от битието й, научавам какво е яла, как го е сготвила, какво си е купила от не знам къде вече...и т.н. и т.н. И все по ало-то...

Абе, момичета, как да не заобичаш Скайпа и фейсбука и да не им дадеш предимство пред телефона...там е...как да се изразя...занимаваш със себе си само онези, които са в съответните контакт-листи...

Приятен работен ден на всички, боже, тая седмица как се влачи...

Тема Re: Правена на телефоннови [re: Sarayah]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква, бе)
Публикувано27.01.11 08:07

Повод за темата е една наистина влудяващо бъбрива колежка... Жена, която никога не се усеща ...Почасово ставам съпричастна с дребните подробности от битието й, научавам какво е яла, как го е сготвила, какво си е купила от не знам къде вече...и т.н. и т.н. И все по ало-то... Трагичната новина е, че ако чакаш да и се опече мозъка от вълните и да млъкне, няма да стане, защото няма какво да се опече.

Телефонът го ползвам само за кратки и НЕОТЛОЖНИ съобщения. Всичко друго минава през мейл или личен контакт. За последните години почти нямам сметка над 35 лв., при положение, че контактувам с повече от 100 човека и само от смс-и за паркиране правя по едно 25 лв. на месец.
В работата, ако има нещо важно, го пиша. Хем получилият го го запомня, а не му минава между ушите, хем имам следа, че съм го казала.
В личния си живот чрез телефон си уреждам само срещи.

Най обичам да чета, ама не мога.

Автор neverojatna (вещерица)
Публикувано27.01.11 09:38

И аз не обичам да вися на телефона и да си приказвам празни приказки. Домашния телефон почти не ползваме, на мобилния имам сметка около 20-ина лв., като имаш предвид, че съм в чужбина и ми се трупат от роуминг за приети разговори и смс-и с любимия, който е в Канада в момента.
Мразя да си дрънкам с приятелки - ами кво правиш, какво си купи.... или с майка ми - какво готви, ами стринка еди коя си как е...

В офиса имаме една такава неуморно бъбрива колежка, която общо взето почти няма работа по същество, и когато не пише във фейсбук и чатове, си води личните разговори на всеослушание и демонстрира винаги колко много мъже й се обаждат... А ние се сбъркваме от работа

Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано27.01.11 11:31

Ползвам телефона само за конкретни неща. Мразя да говоря дълго и рядко стигам разговор до 2 минути. Освен всичко друго, ме дразни и когато хора около мен водят напоителни разговори, в които основната информация може да се сведе до минута- две. Предпочитам мейлове, особено за работа- както казва Полуидиотчето така винаги мога да докажа на кой какво точно съм казала, той пък може да препрочете мейла и да осмисли по-добре нещата, отколкото само по телефон...
Най- кофти е когато някой ме хване мен за слушател, защото на моменти се усещам, че изгрубявам с постоянното си "Да, добре, айде, ще се чуем..." или някакви такива мизерни опити да прекратя разговора, тръгне ли в посока дрън-дрън.

Antes muerta que sencilla

Автор Ghanima (Мис Моралистка)
Публикувано27.01.11 12:29

Не харесвам. Само с гадже евентуално мога да проведа 20-30 мин разговор, но се усещам, че забивам през 2-3 мин... Някак предпочитам той да ми говори, обичам да слушам. Но с други хора - до минута максимум.
И като видя непознат номер на дисплея, и ми се свива стомахът. Много, изключително много мразя да говоря с непознати, знам ли ги какви са. Като тръгна да си търся работа, и се виждам в чудо.

пол - Ж

*Подпис*

Тема Катонови [re: Sarayah]  
Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано27.01.11 13:58

ви чета, тук само мъже сте, по-точно СМЕ се събрали.

Аз съм много лаконична в разговорите си и дори и най-невинния личен разговор гледам да го прекратя, ако ме слуша някой. Дежурният ми лаф е "Давай по същество" или ако е непознат "И какво ТОЧНО искате да ми кажете?"
Май по-често се среща при жените, но има и такива мъже-латерни, че ...

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Тема Re: Катонови [re: paзбиpaм]  
Автор neverojatna (вещерица)
Публикувано27.01.11 16:45

Май дотук предимно момиченца са писали, дано не обидих някое момченце.

И аз мразя мъже-дрънкалници,много ме изнервят, и не знам защо си мислят, че като мелят глупости непрекъснато са много забавни.

Автор Doctor Who (d doctah)
Публикувано27.01.11 17:04

Разговори от типа какво съм яла не са много интересни, но като нищо с приятелки съм говорила няколко часа. И разговорите са били смислени

Имала съм периоди всяка вечер примерно в 11 си звъним и затваряме към 4-5 сутринта И със сигурност не сме обсъждали събития или хора, още по-малко някакви клюки. Много приятно занимание, хахахахахахаха.
Иначе ако имам цел на разговора и човекът не ми е близък - по бързата процедура, естествено.

...rude and not ginger...
Allons-y, Alonso

Тема Re: Правена на телефон [re: Sarayah]  
Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано27.01.11 17:07

С различните хора говоря по различен начин. Случвало ми се е да се унасям в приятни разговори, където дори само слушането на любим глас е като музика. Дори няма значение какво точно си говорим. Това е в случай, че разстоянията са препятствие за разговор очи в очи.
Иначе и аз предпочитам разговори с нормална продължителност. Обаче пък понякога от любезност оставам на телефона доста дълго. Много ми е трудно да кажа "давай по същество" особено като знам, че са самотни и ми звънят точно, за да си поговорят с някого просто така. Все гледам да не обидя хората.

Тема Re: Правена на телефон [re: Бepeзka!]  
Автор Ghanima (Мис Моралистка)
Публикувано27.01.11 17:28

Припомни ми една случка, човекът ми се загуби вече, но бяхме в различни градове , той адвокат, аз ученичка още... и един прекрасен ден ми звъни и аз бодро "О, здравей" и той реве по телефона, че е сам и... Стана ми толкова кофти, че не мога да го успокоя лично, а по телефон какво да му кажа... Та той дори не знаеше сам какво да ми каже и изплаче.

пол - Ж

*Подпис*

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.