Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:39 13.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Тема За спомените на отрасналите онлайннови  
Автор Ghanima (Мис Моралистка)
Публикувано27.01.11 17:39

От 10 години съм по форуми и чатове, а сега съм на 24... Берьозка ми напомни един много добър приятел, с който за съжаление вече не поддържаме връзка - той спря да пише, аз спрях да пиша и така. Обаче цялата история се случва в мрежата, така и не се видяхме. Аз келеш на 15-16 годинки, а той зрял мъж на... забравих колко, но 30 си ги имаше.
Имам няколко такива случки и когато се сетя, ми става леко неприятно, че вече тези хора ги няма в живота ми.
А съм започнала само на 14. Дали на днешните 14-годишни, които пък са пред мониторите от 4-годишни, ще им прави впечатление как в живота им влизат разни хора, които ги карат да се чувстват добре, а после някак бавно си излизат с прилива на нови познанства? Дали ще оценят тези хора, за да ги пренесат в реалния живот?
Аз имам чувството, че не съм оценила "моите" хора и те са си тръгнали точно затова. Говорели са с мен, защото съм ги карала да се чувстват добре, но после бавно съм спряла да им пиша и те просто са се обърнали към някой друг.
Стават такива неща, наистина, но все пак ми е малко гадничко и тъжно. Липсват ми понякога. Сигурно е от годините.

пол - Ж

*Подпис*

Тема Re: За спомените на отрасналите онлайннови [re: Ghanima]  
Автор Mиpa_M (мацка)
Публикувано27.01.11 17:56

Съвсем същото се случва и на живо, не си ли забелязала?
Учиш някъде и съучениците са ти приятели, после състудентите и загубваш връзка с повечето съученици, сменяш работата, сменяш квартала...

Ние, по-старите, едно време пишехме хартиени писма. И там се случва същото. Някои мои "писмовни" връзки ("връзки" не в смисъл любовни, а в смисъл поддържане на връзка) ги прекъснах аз от чист мързел, за което малко съжалявам.

Редактирано от Mиpa_M на 27.01.11 17:58.

Тема Re: За спомените на отрасналите онлайннови [re: Mиpa_M]  
Публикувано27.01.11 18:01

Да, наживо също, но имах предвид друго. Аз тези неща ги помня, защото съм ги взела насериозно, оценила съм ги като сериозни. Дали по-малките ще го направят? Или за тях това е карай да върви. Дали зависи от възрастта и от колко време си в мрежата?

От някое време ми се оформя една мисъл в главата, още не се е прояснила, но звучи горе-долу "Колкото по-малко хора познаваш, толкова по-малко хора погребваш". Като започна да се чудя не просто къде са, а дали изобщо са живи тези хора... Рядко се случва, но тогава чак се депресирам.

пол - Ж

*Подпис*

Тема Re: За спомените на отрасналите онлайн [re: Ghanima]  
Автор Doctor Who (d doctah)
Публикувано27.01.11 18:39

Всяко нещо за времето си. Радвай се, че се е случило.
Щото тепърва ще ти се случват и нови познанства, че и те ще си отиват по някакъв начин... нямам предвид виртуални само, това е най-малкото. Та, това, което си изпуснала може да ти послужи за урок сега по-трудно да пускаш хубавото. Макар че то в това му е готиното - че е свободно и си лети, покръжи над теб и забие нанякъде.

Тъй че май и урокът не върши особена работа, а? Радвай се, докато е време. Живей за мига. И прочие - бла бла бла

А днешните деца са си супер гениални и прекрасни. Не ги мисли. Хубавото всеки го оценява по достойнство.

...rude and not ginger...
Allons-y, Alonso

Редактирано от Doctor Who на 27.01.11 18:41.

Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано27.01.11 22:23

Смятам, че човек трябва да полага усилия, да отделя време и душевна енергия, за да поддържа контактите си. Аз самата се опитвам да го правя. Гледам да отделям време за хората, които искрено харесвам. Трябва да се интересуваш от това какво става с тях. Виж, когато се убедя, че някой не държи да остана сред прителите му, тогава и аз се оттеглям. Но не искам да губя контакт с хора, поради мързел.

Иначе, и аз имам добри познанства от интернет, а преди и просто чрез запознанства с писане на писма.

Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано27.01.11 23:55

Много навътре си взела онлайн-познатите си, може би... Или може би точно този, конкретния. Но така щеше да се случи без значение как се е появил той.
Аз съм отраснала онлайн. Наистина. За мен да отраснеш онлайн, обаче, не означава просто да си говориш с някакви хора, които са имали възможност 97-98-ма да имат компютри /от малка явно съм сноб, не ме кефят хора, които използваха тогава комповете по клубовете за "социални" контакти/. Означава да вземеш всичко, което онези години можеха да предложат..нови познати, но и нови знания. Добре, че в онези години никога не съм срещала хора, които да не се интересуват от компютри ;)
И аз започнах на 14. Най-добрият ми приятел днес е именно от IRC. Но не вярвам, че някой от монитора ще ме накара да се чувствам по-добре от по принцип. Когато го срещна- може би. Но ей така...
ПП. Днес всеки компютърджия можеш да го намериш във фейсбук :) Ако имаш желание. Подновяването на старите контакти е безумно готино :)

Antes muerta que sencilla

Автор dymo (ЛЮБОВИПАКЛЮБOВ)
Публикувано28.01.11 16:14

готина тема, а какво да кажем ние , които имаме и 10 год. в плюс от твоите и които не само израстнахме с , но и създадохме нет пространството

не се натъжавай само, животът си върви и се променя със скоростта на комета, намери си само някой който наистина да ти е близо до съцето и гледай на нета и форумите като забавление и убиване на времето само

Тема знаеш ли, сега разбирам тинови [re: Ghanima]  
Автор parvaty (необичайна)
Публикувано28.01.11 22:28

на колко години си... и това, че пишеш от 10 години (т.е. от 14 годишна!) също сега го разбирам! Обаче, прави ми впечатление точно това - отдръпването на обществото от реалния Живот, и забиването във виртуала! аз присъствам във форуми и чатове сравнително от скоро, и то по разбираеми причини! Младостта си съм прекарала (в смисъл, до 30 годишна възраст) офлайн, живеейки живия Живот! И сега, макар, че съм едва на 36, като излезна по заведенията виждам, че няма хора.. няма тази емоция, която имаше преди 5-10 години, няма това настроение... няма този... купон, живец, преживяване... защо хората така се промениха?!? А няма да ти казвам колко ТВОИ набори и изобщо мъже под 30 търсят компания онлайн - разговор, раздумка и т.н.... ужас! Защо, бе, пиле, младите хора се затваряте в къщи??? защо се ровите в машините???

Свободни сте - Живейте, бре!!!

п.п. има една книга на Зелазни - "Донърджак" - точно за Вирту и Верите - много показателна... когато я четох през така далечно звучащата 1999-та си мислех с ужас, че един ден може би наистина ще влизаме в някаква виртуална реалност, в която ще сме когото си поискаме... е, ето, май сега живеем основно във Вирту...

Редактирано от parvaty на 28.01.11 22:30.

Тема Re: знаеш ли, сега разбирам тинови [re: parvaty]  
Публикувано29.01.11 11:06

Ами онлайн може да намериш хора като теб, колкото и шантав да си. Като за начало. Споко, сега е мода на форумни и чат срещи, пак ще се пълнят заведенията, но тематично...

пол - Ж

*Подпис*

Тема Re: знаеш ли, сега разбирам тинови [re: parvaty]  
Автор HAДEЖДA™Модератор (Jedem das Seine)
Публикувано29.01.11 11:37

Бе Първати, зависи си до човека. Ей големият ми син тая година ще направи 24, беше бебе, като донесъх един "Правец" 16 вкъщи. Ма му беше интересно довреме. И то, кат на всяко момче - игричките. Почти е нямал отвисявания по чат и ICQ, и после скайп, само колко среща да си чукнат. И ся го гледам - сутрин, и вечер (ако се прибере по нормално време, де) нещо разцъка из фейсбука и дотам.
Виж, малките по си дръндолявят в скайпа, ама то е по-скоро сезонно, къде да излизат по тъмниците зимъска.
А за заведенията май си права, младежи много-много няма, ама то това не само с нета е свързано, ми и с парички. Иначе - и хора, и купон има, поне аз и компания където ходим.

Не, не питах и не молех аз
не протегнах длани към далечен мираж

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.