Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:20 02.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема За ПАРАБЕНИТЕ!!!нови  
Автор parvaty (божествена)
Публикувано15.06.10 22:50

Здравейте момичета! Не знам дали ви е попадала статия относно парабените наскоро - в медиите широко се тръби за тях! При козметичката ми (която е запалена йога!) имаше списание "еко", или нещо подобно... Там имаше просторна статия за тях... уви, оказва се, че са доста канцерогенно съединение, което се намира в козметиката - предотвратява развитието на бактерии в продуктите, и по този начин удължава срока им на годност! СУПЕР ОТРОВНО, установено е, че е сред основните виновници за рака на гърдата!

В козметичните препарати, които ползваме ежедневно ИЗОБИЛСТВА!!! Изпишете в гугъл "парабени" и ще видите... направо, нямам думи! Професора, който беше публикувал статията, пишеше, че има осем вида парабени, като най-опасни са МЕТИЛпарабена и ЕТИЛпарабена... установих, че в почти всичката козметика, която имам, се намира метилпарабен (който, в естествен вид, а не добит от петрол, се съдържа в боровинките!) ... Живеем в туземска държава, но не очаквах, че ще стигнат до там да позволят да ни тровят!!! В съвременните държави парабена е забранена съставка от 2008 година!

Тема Re: За ПАРАБЕНИТЕ!!!нови [re: parvaty]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано15.06.10 23:31

"Живеем в туземска държава, но не очаквах, че ще стигнат до там да позволят да ни тровят!!!"

Хе хе -оптимистка:))

Дреме муна нЕкой за теб-бизнесът е важен!

Не ми отваряй устата за пропилен гликола, минералните масла. парафина и пр.

Много си сладка!

Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано16.06.10 00:34

Божке!А на мен ми се подиграват, че ползвам само малко обикновена Нивеа около очите(стар навик от времето, когато носех контактни лещи). Е, на, ще си умра здрава

Едно от първите изказвания на М.Кунева като еврокомисар на потребителите, беше, че е шокирана колко много оплакван.ия има от френска козметика, на която тя била безрезервен фен.

Автор PipilotaViktualija (не онази)
Публикувано16.06.10 08:08

Въх, вече нищо на Л' Ореал...

Ама то само това да е- прочетох и за някои други марки, които използвам и уж са над средното ниво, и свят ми се изви. Но все пак предполагам, че нещата опират и до мярката, както във всяко друго нещо...

Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.

Редактирано от PipilotaViktualija на 16.06.10 08:14.

Автор KpucaHa (питбул териер)
Публикувано16.06.10 10:47

Живеем в туземска държава, но не очаквах, че ще стигнат до там да позволят да ни тровят!!!

Българска козметика ли ползваш? И ако е да, защо просто не я смениш??? А ако не- какво общо има държавата с козметиката????

Antes muerta que sencilla

Тема Re: За ПАРАБЕНИТЕ!!!нови [re: KpucaHa]  
Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано16.06.10 10:53

Вътрешно убеждение имам, че българската козметика е по-здравословна. Но е убеждение, не е подкрепено с проучване.

Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано16.06.10 11:12

Парвати, не ми се ще да те плаша, но прочети и какво пише за:

Натриев глутамат - подобрител на вкуса. Има го в почти всички колбаси, пастета, брускети, бульони на кубчета. В много страни е забранен.

Аспартам - има го във всички напитки лайт. Изключително вреден, затова в никакъв случай не бива да предпочитаме лайт напитките, ако не сме диабетици.

Човек трябва да се опитва да си готви вкъщи, да използва по-малко полуфабрикати.

Ако ползваш руски:

- за кошмарното влияние на аспартама

- натриев глутамат

И двете могат да превизвикат тумори в мозъка и не само това.

Редактирано от Бepeзka! на 16.06.10 11:18.

Тема Re: За ПАРАБЕНИТЕ!!!нови [re: KpucaHa]  
Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано16.06.10 11:16

Очаква да има стандарти, които да регламентират използването на вредните съставки.

Тема Точно така!нови [re: Бepeзka!]  
Автор parvaty (божествена)
Публикувано16.06.10 14:18

Всеки продукт, който се внася, задължително получава разрешение за дистрибутиране от ХЕИ - това за Крисана!

Носят се етикетите, които са преведени на български, за одобрение и т.н. Прави се регистрация на продукта - мисля, пак в ХЕИ! Т.е. нашата държава има по-ниски критерии за безопасност, или нечии джобове са по-бездънни... точно това имах предвид!

Тема Re: За ПАРАБЕНИТЕ!!!нови [re: Бepeзka!]  
Автор PipilotaViktualija (не онази)
Публикувано16.06.10 14:26

Това за аспартама не е вярно. В повечето вече се използва цикламат, доколкото знам, който е далеч по- безвреден.

Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.