|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Истинско приятелство
|
|
| Автор |
svoboda_a (непознат
) |
| Публикувано | 02.10.09 08:32 |
|
|
Вече много се съмнявам,че в днешно време може да има истинско приятелство-безкористно,сърдечно,открито.....
Защо така хората се променят-към условията ли се нагаждат да оцелеят,изгода ли търсят и като разберат че нямат полза от теб и връзката-Приятелската - прекъсва.Дори и приятелства от години.
Вече никой не звъни просто да те чуе....
| |
|
|
|
Дядо ти Чърчил май беше казал, че няма вечно приятелство- има вечни интереси. Май съм съгласна с него. Докато си по-млад имаш общи интереси с приятелите- купони, мацки, пичове... После вече хората започват да се разминават.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
|
|
|
| |
|
|
|
Ами не е точно така според мен
Има приятели идват и си отиват ... понякога човек няма време и един телефон да звънне. Аз в момента съм много заета отрязала съм бая народ но съм им казала, че нямам време и защо .... ако искат ще почакат докато се освободя ако не прав им път. Винаги идват нови след това.
Що се отнася за интересите .... като се замисля 99% от приятелите ми аз няма никаква полза или изгода от тях.
If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.
| |
|
|
|
Не съм останала с това впечатление. Да, заети сме, малко свободно време, но винаги намираме време за по едно "здрасти, как си" поне.
НА ТОЗИ СВЯТ НАЙ - ВИСОКА ЛИХВА НОСЯТ СПЕСТЕНИТЕ НЕРВИ !
| |
|
|
|
Когато си ненужен те забравят.
Остават само истинските.
Човек се познава в ситуация.(Жан пол Сартър)
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Тема
|
Re: Истинско приятелство
[re: svoboda_a]
|
|
| Автор |
Vulpes (червена лисица) |
| Публикувано | 02.10.09 22:56 |
|
|
Въпрос на нагласа. Преди години сигурно щях да съм напълно съгласна, но обстоятелствата се промениха, промених се и аз. И сега имам приятели, на които вярвам безрезервно. Твърдя го, защото се е случвало да си плюят на интереса заради едното приятелство... и заради разните химери дето вървят в комплект с него, като достойнство, гордост, солидарност... Хората наоколо не вярваха и шушукаха, че не сме у ред, ама всеки има везнички и си преценява приоритетите
| |
|
|
|
И аз мисля, че хората нещо откачиха. Какво като са заети, и аз съм много заета, но винаги намирам време поне да се обадя да питам как са.
Колкото и добро да правиш на хората, изключения са тези, които ще ти отвърнат със същото, за съжаление. Повечето са станали егоисти, завистници.
Съвсем са забравили да казват "Благодаря".
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
*Paл* (слънчева) |
| Публикувано | 18.10.09 10:18 |
|
|
Зависи с какви очаквания натоварваш другата страна. Имам приятели с които мога да не се виждам и чувам много време, но когато сме заедно е сякаш никога не сме се разделяли.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cuddly (enchanted) |
| Публикувано | 18.10.09 11:30 |
|
|
аз пък не мисля, че е въпрос на полза.
да, ако имат нужда от теб, ше ти звъннат...
иначе, просто.."нямат време".
тъй че, не че си безполезен..просто нямат време за теб.
а най се дразня като срещнеш стар приятел (вече просто познат) и ти каже "ше се чуем и ще пием кафе някой ден"...и този някой ден не идва никога...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|