|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Семейни проблеми, моля за съвет..
|
|
Автор |
korella (непознат
) |
Публикувано | 05.08.09 19:41 |
|
Имам приятел от 2 години, който много си обичам и по принцип е много грижовен и мил. Но има сериозен проблем с нервите и това много вреди на отношенията ни. В смисъл, когато е спокоен е най-милия мъж , който познавам, но ядоса ли се става страшно. Крещи , обижда и чупи, като после даже не помни всичко , което е направил..Бурите са по 1-2 часа и после идва мира...Имал е трудно детство (знам, че звучи банално , но от там идват разклатените му нерви, предполагам...) , а на мен не ми се иска да се разделяме..Обичам си го и искам да му помогна...Ако някой ми даде съвет , как да реагирам , ще съм благодарна..Приятелките ми казват "Зарежи го" , но аз знам, че всеки проблем си има решение..
| |
|
Понякога не е лошо човек да слуша приятелите си.
Най обичам да чета, ама не мога.
| |
Тема
|
Re: Семейни проблеми, моля за съвет..
[re: korella]
|
|
Автор |
Бepeзka! () |
Публикувано | 05.08.09 20:26 |
|
Това не се оправя. АКо си съгласна да бъдеш малтретирана до живот - стой с него.
| |
|
Няма да ти е лесно... Култивирането на правилните чувства е възможно, но много трудоемко и дълготраещо занимание.
Имаш нужда от сериозната подкрепа на психолог. Ако пробваш сама има много голяма вероятност да се сбъскаш с 'товарен влак'.
Аз лично съм се отказал да превъзпитавам и бих послушал приятелите си.
ПП: Всичко, което споделих е от личен опит продължил десетилетия.
Мечтая-Живея-Успях!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
вeceлyшka () |
Публикувано | 05.08.09 21:34 |
|
Явно не са това съветите, които си очаквала, но наистина би било добре да ги послушаш. Докато ти самата не си пострадала още в поредната буря.
Въпреки че, дори да решиш да си тръгнеш, не бих искала да присъствам на сцената.
Първо самият той трябва да осъзнае, че има нужда от помощ. Трудна и почти безнадеждна задача.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SoulMate (АЗ-един брой) |
Публикувано | 05.08.09 21:48 |
|
"...но ядоса ли се става страшно" <--ЕГОИСТ!!
и
"...после даже не помни всичко , което е направил.." ама че удобно <--ЕГОИСТ!!
Тежко детство, дрън дрън. Проблемите първо трябва да се осъзнаят от носещия ги. В противен случай ще станеш "натрапницата, която се бърка в живота на свестния човек".
Мисли и за себе си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
korella (непознат
) |
Публикувано | 05.08.09 22:08 |
|
Така ми се иска да чуя и нещо друго..исками се да има малко шанс поне :( Но чувам едно и също ..Аз съм толкова търпелива, когато обичам някой.. и тва сигурно ми пречи..А спрямо него сега се чувствам като предателка, той не подозира за моите терзания..Опитах се да поговорим, но той не приема проблема..
Странното е, че контраста наистина е огромен- от мечтания мъж, до животното, което крещи и тряска... Иначе е толкова мил, идва да ме вземе от работа и ми носи цветя...никога не пуска ръката ми и никога не забравя обещанията си .. За това ми е толкова трудно..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Frenger (She) |
Публикувано | 05.08.09 23:33 |
|
ох,много сериозен въпрос...знам как се чувстваШ,въпреки че при нас има друго от здравословно естество,което ме тревожи.в началото всеки ме увеЩаваШе "зарежи го" (дори роднини,което е много кофти като чувство)...обаче аз съм уникален инат и замовл. егоист и ето,вече 4 години заедно да чукна на дърво се разбираме....съмненията ми изчезнаха напълно,здравословния проблем стана "невидим" и останахме само ние двамата
така че съветът ми е слуШай себе си..не търси съвет от никого ,когато сърцето ти диктува..а ядът се осъзнава и поправя..знам го от личен опит,заЩото и аз съм много импулсивна и ужасна като се ядосам помитам всично и всички и хич не ми пука... не е лесно за партньора ,но с времето избледнява и се поправя стига разбира се той да се опита поне малко да се контролира.гневът е като наркотик,един път поддадеШ ли му се той си иска своето и ти самия губиШ контрол над себе си...
в една връзка се свиква на всичко,заЩото "в края на деня" най важните сте вие двамата
No more stories are told today ...
| |
Тема
|
[re: Frenger]
|
|
Автор |
korella (непознат
) |
Публикувано | 06.08.09 00:20 |
|
Благодаря за хубавите думи....исках да попитам за решение без бягство и ти ме разбра...
Аз не бягам от хората които обичам и ме обичат..а те до един не са идеални!
Толкова ми е трудно, целия свят е срещу нас (него):(
А за мен няма по-голямо щастие от това да гушна диването си и да заспя...Но е диване и знам , че всички , които казват "Бягай" го правят от грижа, но и аз като теб се заинатих още повече..
Не го оправдавам, но е отрасъл в Детски дом :( Води ме да го видя даже ...повярвайте, ужасен е :(
| |
|
И аз те разбирам,но диването няма да се промени.След някоя и друга година ти самата ще бъдеш кълбо от нерви.Повярвай ми.Знам какво казвам.Майка ми се пенсионира преди 10-на години в бургаския дом "Ал.Г.Коджакафалията".Знам как живеят,по-точно съществуват питомците там.Имам и позната,която се е омъжила за бивш възпитаник.Побеля и косата само за една година,а беше любов за "чудо и приказ".Съжалявам,че и аз ще съм в числото,която ще ти каже:"Не ти трябва за спътник в живота обременен по този начин човек".Любовта ще си замине,както е дошла,защото хората с трудно детство много трудно издържат на напъните на живота.Вярно-на сърцето не може да се заповяда кого да обича и кого да не обича,но по-добре сърцето да преболедува такава любов,отколкото ти да се окажеш в болница някой ден в следствие на тази любов.Извинявам се,че бях толкова директна откровенна,но имам много наблюдения върху подобен род връзки.
Редактирано от morska valna на 06.08.09 00:53.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|