Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:19 13.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Мразя да чистя!!!нови  
Автор AтинянkaтaTaйcън (воин)
Публикувано02.05.09 13:03

На пук на възвишените ви теми, искам да извикам...
Мразя да чистяяяяя!!!!!!!!!
А днес ми се налага.
Мама и тати ще идват да ми видят новата къща. Трябва да я поспретна сама.
Досега мъжът ми се занимаваше с тази нискоквалифицирана дейност, но днес е на работа и не може. Колко гадно

След малко/трябва да имия куп чинии и да подреждам/ ще ви пусна негов фейлетон по темата.

На върха на копието!

Тема Re: Мразя да чистя!!!нови [re: AтинянkaтaTaйcън]  
Публикувано02.05.09 13:06

Не мога да чистя, затова го пускам това:

Мъжки времена

Винаги съм смятал, че прането, чистенето, миенето на чинии и другите домакински дейности са висококвалифицирана дейност и поради това трябва да се вършат от мъжете в семейството. И наистина, съгласете се, може ли съвременната жена, свикнала да борави с такива деликатни неща като молива за устни, четчицата за грим, червилото и пинсетата, да измие качествено една чиния или пък – това е почти немислимо – да простре прането така, че то не само да изсъхне, не само да му се запазят цветовете, но и да не се нуждае после от гладене? Трудно е, да не кажа – невъзможно. Виждал съм, разбира се, жени, които се опитват да се правят на мъже, като перат с пералнята или пък най-неочаквано се втурват да измият посудата, което обаче има такива странни последствия, че ако беше жив сега Алеко Константинов щеше да напише второ свое прекрасно хумористично съчинение, озаглавено “Буля Гана”.
Това мое схващане обаче не винаги и съвсем не напълно бе споделяно от моите съседи във времената, когато се познавахме, все още си говорехме помежду си и от време на време обръщахме по някоя чашка за здравето на този ли онзи и на нашето, разбера се, добро здраве и настроение.
Простирам си аз един ведър неделен ден прането на балкона на кухнята, а до мен се е облегнал съседът Пешо и мълчаливо пуши.
- Здрасти – казвам му. – Как я карате?
В отговор – мълчание. Съседът Пешо изпуска дим като парен локомотив и гледа далечината. Която всъщност изобщо я няма, защото наоколо стърчат само блокове-красавци.
- Какво ти става бе? – питам го. – Да не си пил газ снощи, вместо ракия?
- Виж какво! – обръща се изведнъж към мен съседът Пешо с вид на готвещ се за скок леопард. – Що не идеш да си простираш на другия балкон? Там е и по-широко.
- Защо бре? – недоумявам аз, опитвайки се да закача на въжето бикините на жена си.
- Как защо бе! – почва да удря той по парапета. – Толкова ли си тъп, че не вдяваш…
Тук съседът Пешо е принуден да прекъсна обясненията си, защото на балкона се появи благоверната му. При което съседът Пешо взе да се размазва от любезности към мен и да се тюхка, че толкова време не сме се събирали да се видим и си побъбрим семейно. Жена му погледна какво правя, хвърли му унищожителен поглед, остави легена с прането в краката му и многозначително се прибра.
- Е, сега разбра ли – тросна ми съседът Пешо и тихичко и безадресно прати в пространството една майна.
Аз съм много досетлив човек и веднага отидох да простирам на другия балкон. Там обаче вече ме дебнеше съседът Гошо, който веднага почна да съска:
- Защо тук бе, защо тук бе!!! Нямаш ли си кухненски балкон! Ей сега ще се появи моето уси и – отиде ми целия неделен кеф!
Друг път си тупам килима и килимчетата на специалния лост, какъвто имаше едно време пред всеки уважаващ благополучието си съпритежателски дом. Тупам здраво, както се полага в такива случаи. Съседката Танка от третия етаж отваря прозореца и насърчително се провиква:
- Ха така! Това е то тупане! Веднага се усеща, че мъжката ръка.
След което се връцва в къщи. Пет минути по-късно към мен унило се присъединява бай Иван, съпругът й.
- Ти не знаеш ли бе, пезевенк, че след малко почва формулата! – почва монолога си той.
- Знам – прекъсвам го. – Тъкмо свършвам и отивам да я гледам.
- Ти – да, ама аз… - и се озърта към прозорците на апартамента си.
Само Весо от петия етаж ме окуражава в правото ми дело. Може би защото не е женен и си има домашна помощница.

На върха на копието!

Редактирано от AтинянkaтaTaйcън на 02.05.09 13:07.

Автор Cвeтa_3мия (драма)
Публикувано02.05.09 14:40

Нямам никакъв проблем с чистенето. Просто не е сред дейностите, които определят ежедневието ми. Понякога дори се разтоварвам така. Например вчера овършах цялата къща, слушайки си музика.

Тема Re: Мразя да чистя!!!нови [re: Cвeтa_3мия]  
Публикувано02.05.09 15:02

Трите стаи и коридорът са готови.

Остана банята.
Аз мразя не само чистенето, но и всякакъв вид домакинска работа.
Само готвя от време на време.

Прав беше баща ми, който навремето ми каза, че съм родена за графиня.

Днес направо се чудех дали да не си намеря някоя жена да ми чисти, ама пък съм и капризна. Трябва някой да ми препоръча.

На върха на копието!

Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано02.05.09 15:26

Едва ли някой обича да чисти, но пък всички обичат да им е чисто.

Вече почти си свършила. Може да вземеш да се похвалиш с новата си къща и да обсъдим интериора, ако искаш. Обожавам теми за интериор, особено пък ако има снимки. Вися много често в такива сайтовее.

Тема Re: Мразя да чистя!!!нови [re: Бepeзka!]  
Публикувано02.05.09 15:36

За съжаление си купих апартамента в началото на кризата - ноември м.г. Не успях да продам малкия, какъвто беше замисълът. И сега съм с голям кредит и две жилища.
Това го казвам, за да разбереш, че не ми се мисли за интериор. Купих жилището с хубаво кухненско обзавеждане плюс вградената техника - пералня, печка, аспиратор, хладилник.
В другите стаи ми оставиха огромна кръгла маса - масивно дърво със столове, голяма спалня с издържлив матрак, стъклена масичка на три ката с колелца и един странен шкаф/пак е хубав ама нефункционален/.
Останалото са моите чамови мебели.
Нема пари за други.

Сестра ми е архитект и е работила предимно интериори. Има и фирма за авторски мебели. Та съм се измързеливила да мисля аз. Тя дава идеи.

На върха на копието!

Автор Бepeзka!Модератор ()
Публикувано02.05.09 16:07

Малий, прекрасно те разбирам на какъв огън се печеш. Дупе да ти е яко.
И ние сме така. УжасТ!

На теб поне предишните собственици са ти оставили мебели. Ние и до ден днешен (вече половин година) живеем без гардероби. Дрешките са в чували.

Ама карай! Сега омайвам мъжо и се опитвам да го настроя, че е по-важно да отидем на море, отколкото да поръчваме гардероб. Вече свикнах да вадя парцалките от чувалчетата, сякаш никога не съм имала шкафове.

Тема Re: Мразя да чистя!!!нови [re: Бepeзka!]  
Публикувано02.05.09 17:33

Права си

Няма да се поддаваме на битовизми.
Важното е на душата да е добре.
Хич и няма намерение да се ограничавам, за да пестя за мебели.

На върха на копието!

Автор *Paл* (стар клубар)
Публикувано02.05.09 18:08

Малко музика за чистенето. Вчера изхвърлях. Изхвърлях, изхвърлях. Остана ми още една стая. Човек като реши да изхвърля установява в какъв Плюшкин се е превърнал и чак не може да повярва, че апартамента му е с такава голяма квадратура в същност.

Тема Re: Мразя да чистя!!!нови [re: *Paл*]  
Публикувано02.05.09 18:13

Благодаря. Вече свърших. Мъжот обеща да изчисти банята.

Истината е, че на мен ми омръзна просто. Непрекъснато се местя, опаковам багажи, чистя и разопаковам.
В студентските си години смених 4 квартири.
После се преместих в Бургас. Живях при свеки, после на квартира, първо собствено жилище, после второ, развод и трето, а сега четвърто. Междувременно сегашният ми мъж продаде софийска гарсониера, купи къща около София, после аз го прикотках в Бургас, та продаде и тая къща и купи друга около Бургас.

Много ми стана.

На върха на копието!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.