|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Тровят ни законно
|
|
Автор |
Xoлдън (стипендиант) |
Публикувано | 19.03.09 18:21 |
|
Нали съм си тъп ,оня ден научих,че имало разни "Е номера" където пише с какво те тровят законно.И били на етикетите на саламчето-примерно.
Дръпнах справочника(къде 14 страници).После отидох на страницата за защита на потребителя,ама се отказах да принтвам,че се оказаха къде 1000 страници за печат какво трябва да спазваш и гледаш и си казах -трябва да ходя до бакалията с ТИРче.
Заебах упражнението ,налях си една бира с неясни консерванти и си пиша глупостите.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Чак място за паника няма, щото всичко в живота е въпрос на мярка.
И все пак, няма нищо по-добро от собственоръчното готвене с колкото се може по- пресни продукти и без помощта на микровълнови печки, ала докато хората живеят по начина, по който живеят и нямат време за това, ще се купуват силно- преработени храни от магазините, а те не са възможни без добавки, овкусители и консерванти.
И все пак, оптимистичното е, че и сега Парацелз е прав като казва: "Всичко е отрова и не съществува нещо без отрова. Единствено дозата определя дали нещо е отровно."
| |
Тема
|
Моя съвет
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
ushco (hot sexy mamma) |
Публикувано | 19.03.09 18:37 |
|
Никакви захарни заместители (аспартам), никакви месни заместители (соя), никакъв маргарин (пластмаса), никакви натурални сокове (и Менделей не знае точно), никакъв Данон (чиста химия) ...на първо четене!
Look in the mirror and keep on shining
| |
|
Общо взето нещата, които си знаем като неполезни, съдържат и достатъчно на брой неособено полезни вещества, особено ако са в по-завишени количества. Ами какво ще кажеш за популярния през последните години акриламид, което от вещество, известно като изходна суровина при производството на пластмаса, се оказва, че присъства и в редица храни- тези от тях, които се пекат или пържат и съдържат нишесте. Така че никакъв чипс, никакви крекери, никакви меденки ( там пък гроздовата и плодова захарв меда образувал при печенето същия този акриламид), никакви пържени картофки и особено никакви препечени до кафяво картофки и прочие! И никакви лайт- продукти.
Соята обаче защо? И тофуто ли трябва да избягваме според теб?
| |
|
Направо ме ошашави с разни термини.
Единственото ,което разбрах е "микровълнова",ама не разбрах кое и е вредното.
И ако обичаш обясни на прост български език.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Какви термини бе, Холдъне. Ти сефте ли чуваш за микровелетата? Не ми е специалност, само съм чувала, че по някакъв вреден начин в процеса на приготвяне на храната въпросните микровълни въздействат на водните или нам к'ви си молекули в храната и това като резултат може да бъде канцерогенно. Всяка научна "истина" по принцип е предпоследна, но, така или иначе, процесът на готвене в микровълнова печка не е естествен, така че аз предпочитам да я използвам само за топлене понякога.
Не случайно в Европа вече има установени стандарти за био- продукти, но те все още са твърде по- скъпи от конвенционалните.
| |
|
О.к., прочетох това- онова за соята и пак си направих извода, че всичко е в мярката.
Редактирано от PipilotaViktualija на 19.03.09 19:38.
| |
|
Някъде бях чела, че соята е сред най-често генномодифицирани култури. Тук пък сега е "на мода" мляко без лактоза, постоянно рекламират разните марки - сигурно също е от соя, щото и сладолед от соя рекламират.
Да, и за храната в пълна сила важи "дозата прави отровата".
| |
|
Соята, доколкото знам, я модифицират генно в Щатите, но в Европейския съюз не я ползват такваз'.
| |
Тема
|
Re: Тровят ни законно
[re: Xoлдън]
|
|
Автор |
741 (ветеринар) |
Публикувано | 19.03.09 20:02 |
|
Не ти трябва да ги знаеш всичките.
Гледай да не са прекалили с Е513, Е524, Е525 и прочее леко хард подправки, останалите не ги мисли.
Наздраве!
__________
E513 - сярна киселина
Е524 - натриева основа
Е525 - калиева основа
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|