Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:16 12.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Цигарките...нови  
Автор loramia (готЕна)
Публикувано02.01.09 15:25

Драги форумци!
По правило би трябвало е да отнеса темата в клуб "тютюнопушене", но ми се иска тук да я постна, понеже женския клуб е един от най-посещаваните.
Преди 2 седмици спрях цигарите. По собствено желание. Бях страстна пушачка до скоро, но вече казах КРАЙ. Имам силна воля, и не обичам да бъда зависима от каквото и да е. Не пия, не пуша, по мъже не ходя, скоро към манастира ще ходя ама ...
Въпросът ми е към тези, които по една или друга причина са ги спрели - как ви се отрази на теглото?

Защото аз пълнея, въпреки че се съобразявам какво ям. Само трици, шлюпки с кисело и прясно мляко и плодове и пак пълнея. Хем стоя гладна, хем не пуша цигари, хем ходя да бягам на стадиона и не слизам от велоергометъра и пак пълнея Кажете ми, какво да правя? Не искам да пуша цигари, ама не искам и да ставам слон Изпадам в депресия, помогнете ми със съвет пия сега тука едни чайове слабителни, ама няма ефект. Меря се по 5 пъти на кантара и ми става по-зле и по-зле... Мамка им цигари гадни миризливи, метаболизма е забавен това е. Ама нали бегам и не спирам да се движа.

Тема Re: Цигарките...нови [re: loramia]  
Автор Kyмиko Янaka (Her highness)
Публикувано02.01.09 15:32

хех
тоя проблем го имат всички освен ако не са много млади на 20г.

Цигарите ти карат метаболизъма да работи по бързо отколкото би трябвало да ти бъде. След като ги откажеш ще напълнееш и като свикнеш с нормалният ти метаболизъм до към 6 месеца ще спреш да пълнееш.
После ще си ги свалиш ама без спорт няма да стане.

Та колкото по късно ги откажеш цигарите толкова по зле за теб.
Добре, че поне сега си решила... докато си по млада можеш да ги свалиш по лесно.

If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.

Тема Re: Цигарките...нови [re: Kyмиko Янaka]  
Публикувано02.01.09 16:06

Депресията си върви ръка за ръка с отказването.
ей сега се поразрових в нет-а за съвети
след отказване на цигари:

Физически упражнения всеки ден по 30мин.
Да ядеш редовно и по малко без да гладуваш
- плодове /с не високо съдържание на захар/, обезмаслени млека, мюсли, ядки, зеленчуци /необработени/
Да пиеш чайове и много вода
Да откажеш алкохола
Да не гледаш в кантара

Тема Re: Цигарките...нови [re: Kyмиko Янaka]  
Автор loramia (готЕна)
Публикувано02.01.09 16:13

Правя упражнения
ям, не мога да гладувам, понеже имам гастритни проблеми
мюсли ям и зеленчуци
пия чайове много
не пия никакъв алкохол
е да, гледам се в кантара по 100 пъти
просто се усещам натрътляла

Публикувано02.01.09 17:07

е продължавай в същия дух

и ще успееш
За съжаление не става бързо и магически начин няма само не задълбавай на тая тема .... голяма работа ще качиш няколко килограма и после ще ги свалиш. Важното е че си отказала цигарите

Автор *Paл* (стар клубар)
Публикувано02.01.09 17:58

За 7 месеца качих 6 кг. След това нещата почнаха да се нормализират. Пропуших пак от глупост. Смятам да ги спра пак. Не се отказвай. Усилията си заслужават.

Не позволявай качването на килограмите да те травмира. Всичко ще се оправи. Успех!

Автор StefanPan (М&М)
Публикувано02.01.09 18:00

зелен чай и ебан му е майката.

------------------------
Слушай беззвучието...

Автор _resurrector_ (непознат )
Публикувано03.01.09 15:03

Няма никаква връзка между отказването от тютюнопушенето и промянта в килограмте. Никъде не е доказана такава връзка. Сигурно си внушаваш. Ако наистина качваш килограми, то това е поради други причини като неправилната диета, например. Това , че ядеш рядко (гладуваш) не значи, че ще отслабнеш. Организма по-скоро превключва на режим презапасяване. Според мен диети не са нужни, а достатъчното за човек е да си спазва режим на хранене - да закусва, обядва и вечеря горе-долу по едно и също време. Като вчерята трябва да е поне 3 часа преди лягане. Също така количеството (съответно калоричността) на храненията трябва да са съобразени с енергията , която човек изразходва, това е.

Тема Re: Цигарките... [re: loramia]  
Автор Apxaнreл (паднал ангел)
Публикувано03.01.09 15:18

...много-добре ми се отрази това, че ги спрях (вече май 3 години станаха)... но аз гледам да прекалявам със спорта...

...същия като преди... с тунинг и доживотна гаранция... ®

Автор NikiFin (старо куче)
Публикувано03.01.09 15:36

аз имам впечатления, че цигарите намаляват апетита. Самата ти забелязваш ли да ядеш повече от преди да спреш цигарите?
Мисля, че добре ще ти се отрази ако си намериш някакво хоби, като заместител на цигарите и на яденето. Да те погълне и да забравиш да ядеш. Така се отслабва най качествено. Със спорт не знам колко ще отслабнеш, защото от спорт ти се увеличава апетитът още повече. Аз 4 месеца вече тренирам и пак не мога да отслабна, защото плюскам повече от преди. А за диети неам нерви. Но явно без тях няма да стане. За да ги направиш обаче по поносими трябва да си намериш някаква тръпка, която да те разсейва и откъсва от яденето както и да влагаш много енергия в нея.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.