|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Мили дами, клубарки, позволете да ви попитам
|
|
| Автор |
Centaurus (див) |
| Публикувано | 10.04.07 15:05 |
|
|
използвате ли фразата "Не използвай това което съм ти казвала срещу мен" ?
Ако я използвате - в какви случаи и как трябва да се разбира тя?
Изброявам две мои възможни тълкувания:
1. Буквално тълкувание - това, което съм ти разказвала не използвай като
аргументи в споровете ни
2. След като съм ти се доверила до толкова че да ти разкажа за себе си изобщо нямаш право да ме съдиш - трябва да ме приемеш каквато съм
Всяко от тези тълкувания веднага предизвиква контра-въпроси:
1. От къде на къде? Ако имаш някакви притеснения от това което си споделила защо тогава изобщо си го казала?
2. Защо си мислиш, че стоиш над моите критерии и мнение? Аз мога да те приемам, но това не значи да нямам преценка за теб.
Ще прочета с внимание мненията ви, ако решите да ми отговорите
глупак, простак, мръсник, циник
за к'ва ме мислиш ти
| |
|
Тема
|
Re: Мили дами, клубарки, позволете да ви попитам
[re: Centaurus]
|
|
| Автор |
Jolee (good Roger) |
| Публикувано | 10.04.07 15:13 |
|
|
..такава фраза не използвам...
...и каквото и да доверя ....допускам, че може да бъде използвано срещу мен в даден момент...
...но този, който го направи ...веднагически губи моето доверие и уважение....
| |
|
Тема
|
[re: Jolee]
|
|
| Автор |
Centaurus (див) |
| Публикувано | 10.04.07 15:22 |
|
|
"Имате право да мълчите. Всяка ваша дума може да бъде използвана срещу вас в съда" - кой съд не е важно.
Поздравления, щом не използвате тази абсурдна фраза!
Доверие не се печели само с доверие. А уважение не се печели с премълчаване на неудобни въпроси.
за к'ва ме мислиш ти
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
fidgety (fury) |
| Публикувано | 10.04.07 15:35 |
|
|
Поне по мое мнение, такива думи се казват, ако някой е споделил момент на слабост, унижение, по-незавидна позиция или нещо подобно и след това споделеното се използва като контрааргумент в спор, целящ да нарани човека. Слава Богу, не съм имала такива моменти, но искрено се надявам, ако съм преценила, че мога да се доверя на някого, той след това да не ги използва тези думи с цел да ме накра да се чувствам гадно, да ме обиди или нарани.
La donna e mobileРедактирано от fidgety на 10.04.07 15:37.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Уeнди (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.04.07 15:38 |
|
|
Един път, на един мъж.
Целта му не беше да се стигне до разрешение на спора, а на всяка цена да излезе прав. И целта оправдавала средствата, видиш ли - използваше думите ми (а всяко казано може да има поне две възможни тълкувания), както му харесва... Първо се оплетох... сама... в това, което уж съм била казала... После го хванах, че си противоречи.
| |
|
|
|
малко ми е объркана цялата тая тема и въпроса е доста мъгляв /но явно нямаш желание да изясниш/
та по тълкуванията и твоите контра въпроси:
1. Това което някой ти е разказвал можеш да използваш срещу него като аргумент ако ТИ си бил лично засегнат от това действие също .... ако НЕ не разбирам каква точно печалба искаш да извлечеш с този аргумент? Вероятността да извлечеш нещо позитивно е = 0
2. Ако някой ти се е доверил .... ти си напълно свободен да избереш да ги съдиш или не прав си да имаш своите критерии и мнение.
Другата страна е права да си прави същите преценки за теб по твоите ответни действия .... и ще разбере, че не ставаш за доверено лице.
It has yet to be proven that intelligence has any survival value
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Бepeзka! () |
| Публикувано | 10.04.07 15:44 |
|
|
Не, не я използвам. То това някак се подразбира - щом се доверяваш на някого, значи ти е достатъчно близък и не очакваш да ти забие нож в гърба. (Което не означава, разбира се, че не се случва)
Защо си мислиш, че стоиш над моите критерии и мнение? Аз мога да те приемам, но това не значи да нямам преценка за теб.
Нали знаеш, че най-добър приятел е този, който знае и най-лошите неща за теб и все пак те обича. Зависи от взаимоотношенията на хората. При много близки хора би трябвало да става въпрос за безусловна любов... не знам доколко трезвата преценка влияе върху чувствата...
Ох, май излезна доста нескопосано това мнение.
| |
|
Тема
|
[re: fidgety]
|
|
| Автор |
Centaurus (див) |
| Публикувано | 10.04.07 15:47 |
|
|
Благодаря за отговора.
Но забелязали ли сте, че обикновено мъжете и жените говорят на различни езици? Един спор, в който мъжът цели единствено изясняване на позиции, жената приема като лична обида
за к'ва ме мислиш ти
| |
|
Тема
|
[re: Бepeзka!]
|
|
| Автор |
Jolee (good Roger) |
| Публикувано | 10.04.07 15:50 |
|
|
Бе въобще не е нескопосано мнението ...точно така си е ....
.....най-близките ми хора са тези, които ми знаят слабите места и не удрят по тях
| |
|
|
|
ми говорим различни езици и освен ако не напишеш целият разговор .... няма начин да разберем дали си си изяснявал позицията или си я обиждал
It has yet to be proven that intelligence has any survival value
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|