Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:28 20.05.26 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Как се преодолява загуба на близък човек?нови  
Автор мeчичe (от гориче)
Публикувано06.04.07 17:40

Нека всички искащи да прочетат нещо позитивно и приятно просто да подминат тази тема...
Преди дни изгубих съпруга си в катастрофа...Беше едва на 35...Съдба...Малшанс...Аз съм на 33...
Излишно е да обяснявам как се чуствам от тогава.Как всички черни мисли минаха през ума ми, как ми се искаше и аз да съм умряла, за да сме заедно макар и някъде там в отвъдното...
Опитвам се неистово да се съвзема и бих искала да получа някакъв съвет от вас.Как да го направя?Как да съумея да се вкопча във живота занапред?
И което е също не по-малко важно...В такъв момент си проличава повече от всякога кой колко стува като човек.Говоря за т.нар приятели.В един миг се оказва, че добрите познати са много по-ценни, от тези,които съм смятала за близки.Какво е нужно на човек в такива дни...Мила дума, мъничко внимание, съчуствие и съпричастност...Жалко е, че сега съм повече сама от всякога.Не само заради нещастието, което ме застигна, но и заради липсата на някой с който да можеш поне да поговориш...Някой който да те пита как си...Някой с който да излезеш и да се опита да те успокои...Приятел...
Знам, че живота продължава, че има смърт, беди, нещастия...Разбирам...
Знам, че след лошото винаги идва хубаво и искрено ще вярвам във това...Надеждата за щастие е вечна...И за любов...И може би това ще ме крепи...
Но животът не е само радост, за жалост има и такива дни...
Благодаря на всички, които ще ми отговорят.

Тема Re: Как се преодолява загуба на близък човек?нови [re: мeчичe]  
Автор Shokou_io_kurayami (НейноВисочество)
Публикувано06.04.07 17:55

трудно

само това мога да ти кажа .... и много съжалявам за загубата ти.

Единственото което можеш да направиш в този момент е да обръщаш внимание само на позитивните неща ..... например разбрала си кой е приятел и кой не е.
Не изпадай в самосъжаление опитай лека полека да продължиш напред колкото и да е трудно .... сигурна съм, че мъжът ти би желал това от теб както и да бъдеш щастлива отново.
Ще ти трябва време и всичко ще става на малки стъпки но имай търпение и вяра.

It has yet to be proven that intelligence has any survival value

Автор morska~valna (морско чедо)
Публикувано06.04.07 17:55

Първо моите съболезнования!!!

Аз имах колежка,която преди 10-на години я споходи подобна участ.Два дни след инцидента тя си дойде на работа,защото у дома сигурно щеше да лудне.Ние не знаехме как да се държим.Нещата сякаш станаха от само себе си.

Не знам какво точно да ти кажа в такъв момент.Може би той сега е на по-добро място,знам ли?Казват,че времето лекува.Едно е ясно.Не се затваряй в себе си.Опитвай се да излизаш повече сред хората и природата.Ще се съвземеш.Вгледай се в едно малко цветенце..............

Автор HAДEЖДA™Модератор (Jedem das Seine)
Публикувано06.04.07 18:02

Moите съболезнования !
Съвет за съжаление не мога да ти дам, може би малко помалко с течението на времето ще почнеш да се съвземаш и вкопчването ще дойде от самосебе си. Ако това ти помага - срещай се с хора, колеги.
Ето, ти сама казваш - след лошото ще дойде и хубаво.
Пожелавам ти сили да преживееш болката !

Този Свят и Прекрасен, и Грозен е МОЙ !
Той е Капка от МОЕТО СЪРЦЕ !!

Тема Re: Как се преодолява загуба на близък човек?нови [re: HAДEЖДA™]  
Автор мeчичe (от гориче)
Публикувано06.04.07 18:20

Благодаря на всички ви.Хубаво е да чуеш и мнение от страни.
Аз почти веднага се завърнах на работа, опитвам се да не допускам да скучая и да изпадам в депресивни мисли, опитвам се да правя планове за себе си за близко време, за да се почуствам по-добре.Опитвам се да спра да плача, защото така се чуствам още по-зле.Опитвам се да се изправя и да продължа...
А пък приятели...Нови...И за които да си струва...се надявам да намеря...

Автор Karinka (членка)
Публикувано06.04.07 18:21

Много трудно и бавно ... и никога не минава.
Всяка загуба, обаче ни прави по-силни, защото трябва, просто трябва да продължим напред.
Има неща, които не забравяме никога, само избледняват във времето и в някакъв момент ги изживяваме отново ... ужасно е, но за съжаление това е част от нашия живот, който трябва да продължи.
Бях на 18 когато почина майка ми. От тогава и до днес всеки път когато ми се случи нещо тежко се връщам назад във времето ... и пак изживявам всичко.
Но намери сили в себе си да продължиш своя живот. Това е много важно. Да, по-лесно е когато имаш някой близък, на когото да се опреш ... но трябва да можеш и сама. Прави неща, които да те разсейват и които не сте правили заедно. Може би това ще бъде едно добро начало.

Автор 7karina ()
Публикувано06.04.07 18:28

много съжалявам, моите съболезнования

загубата е голяма, но трябва да продължиш напред и заради него.
колкото до приятелите, в такива моменти с някои от тях се налага да се запознаеш отново, защото излиза, че не си ги познавал добре....

За да има нови срещи, първо трябва да има сбогуване

Тема Re: Как се преодолява загуба на близък човек?нови [re: Karinka]  
Автор мeчичe (от гориче)
Публикувано06.04.07 18:29

Зная, че никога няма да го забравя.По-скоро може би ще свикна с мисълта, че го няма.И че никога повече няма да го видя и почуствам.
След време може би болката ще бъде притъпена, може би живота ще ме увлече...Пък може щастие да намеря...
Мъчно ми е...Раздирам се от мъка, яд и безсилие...Но нищо не мога да променя.Налага се да се примиря, да стана и да тръгна напред.
И в името на факта, че съм жива, здрава, ходя и дишам и заради него...Може би ще имам сили занапред.
Благодаря ти.

Автор Jolee (good Roger)
Публикувано06.04.07 18:30

....моите съболезнования....

.....подкрепям всички изказали се дотук...и ти стискам палци да задържиш дух ........ да имаш много поводи да се усмихваш занапред....

......за приятелите....ми уви само в тия моменти си проличават и много бързо отсяват....но остават най-ценните.... радвай им се

Тема Re: Как се преодолява загуба на близък човек?нови [re: Jolee]  
Автор мeчичe (от гориче)
Публикувано06.04.07 18:36

Надявам се и тук да срещна нови приятели, чувала съм, че се събирате и навън.Бих се радвала да дойда някой ден, отдавна чета тук, но все не намирах смелост да пиша.
Жалко, че повода се оказа толкова тъжен...
Благодаря на всички.Много сте мили и внимателни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.