Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:13 16.11.24 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема видове раздели...нови  
Автор cuddly (StarCatcher)
Публикувано07.01.07 16:38

Малко след празниците, може би защото се разделяме с миналата година, се зачудих за видовете раздели.
Не само да започнеш и опазиш връзка е изкуство, но и разделянето. Какво ще кажете?
Пак се иска талант, финес, освен ако не целиш да направиш шоу тип "слон в стъкларски магазин".
Най-неразбираемо за мен е поведението на "потъналия в дън земя" - изключен телефон, не връща обаждането, не отговаря на смс-те. Просто потъва в дън земя.
И най-уникалното е, че виждам такова поведение при мъже приятели (бивши гаджета) на няколко мои приятелки, които са доста свестни и коректни хора.
Мистерия!

Тема Re: видове раздели...нови [re: cuddly]  
Автор Melany22 ()
Публикувано07.01.07 16:48

Ами да ти кажа и аз съм се чудила на такова поведение.
Ама виж кво получих онзи ден (след дълго такова потъване в дън земя):

".... Кажи ми как да кажа на човек, че между нас няма да стане нищо , след като добре зная какво изпитваш към мен. Не е нужно да се извиняваш, не е нужно защото не си виновна за нищо, просто аз съм говедо което наранява хората,...."

Тема Re: видове раздели...нови [re: cuddly]  
Автор Жeняя ((Женя))
Публикувано07.01.07 16:55

Понякога мълчанието е за предпочитане пред думите, които изричаме. Думите могат да наранят дълбоко.

Не жалею, не зову, не плачу,
Все пройдет, как с белых яблонь дым.

Тема Re: видове раздели... [re: Жeняя]  
Автор Бepeзka! ()
Публикувано07.01.07 19:12

Съвсем наскоро в един друг клуб обсъждахме същото...

Обаче аз не съм съгласна с теб! Какво му е хубавото на това да оставиш някого да си блъска главата в недоумение какво става и защо така става? Мисля, че е добре да се казва истината. Просто трябва да се казва внимателно, но при всички случаи е по-добре от измъкването по терлици. Просто повечето хора предпочитат да си спестят неприятните разговори.
За да можеш да кажеш нещо неприятно в очите на човек, който не е безразличен към теб се изисква вътрешна сила. Колко хора я имат? Повечето хора предпочитат да пощадят нервите си и просто да си замълчат с надеждата, че другата страна сама ще се досети, че връзката е изчерпана... Гадничко е.

Тема Re: видове раздели...нови [re: Бepeзka!]  
Автор Жeняя ((Женя))
Публикувано07.01.07 20:27

Сигурно си права, но когато съм се опитвала да обясня мотивите си за раздяла по деликатен начин от рода на "уважавам те, нека останем приятели" и т.н., са следвали едни безкрайни молби за нова среща, даване на втори шанс и надежди от рода "с времето може да ме обикнеш"..........изобщо е следвала една мъчителна агония до окончателна раздяла и пак се е налагало да си сложа шапка невидимка. Във всички случаи е гадно за човекът, който с който искаме да се разделим, за мен мълчанието е по-безболезнено.

Тема Re: видове раздели...нови [re: Жeняя]  
АвторБapби (Нерегистриран)
Публикувано07.01.07 20:52

истината боли един миг, лъжата много по-дълго - не успях да издиря чия е фразата , но е вярна .

Сигурно си права, но когато съм се опитвала да обясня мотивите си за раздяла по деликатен начин от рода на "уважавам те, нека останем приятели" и т.н., - това е доста неправилен подход . особено това ' уважавам те, нека си останем приятели ' е мотив за подло измъкване / нещо от рода ' да излаза сух от водата / с цел вратата да остане отворена към този човек , защото ' току виж за нещо ми потрябвал ' . за мен такова отношение е меко казано подло .

там дето е горял огън или има жарава, която трябва да се поддържа или става на пепел.

мълчанието ти е безболезнено за теб, но не и за другия. ти как ще се чувстваш, ако с теб постъпят така . мислила ли си . едва ли ще ти хареса мъж да ти шикалкави и да се измъква с мотиви като твоите вместо да ти каже ' до тук бяхме, всеки вече по пътя си ' . не , няма да ти хареса такова поведение - сигурна съм .

и друга сентенция ти пиша, дето съм я писала много пъти ' постъпвай с другите така, както искаш да постъпват с теб '.

хората със силен характер казват истината в случай като този , а тия със слаб характер - лъжат и се измъкват .

има неща, за които спестяването на истината е оправдано, но взаимоотношенията мъж- жена не са от тях.

Тема Re: видове раздели...нови [re: Бapби]  
Автор Жeняя ((Женя))
Публикувано07.01.07 21:07

"постъпвай с другите така, както искаш да постъпват с теб '.
Правилно, за мен е ясно, че ако някой спре да връща обажданията ми или е безкрайно зает, значи връзката е изчерпана, думите са излишни.
Никога не съм твърдяла, че съм силен характер , напротив - имам много слабости, една от тях е, че не съм крайна, но пък и не обичам крайните хора. Опитите за деликатна раздяла съм правила не от подлост, а защото наистина съм уважавала съответния човек, но това не е прерастнало в нещо по-дълбоко за мен. На теб може и да ти се струва подло, всеки приема нещата по различен начин.

Публикувано07.01.07 21:25

....ако някой спре да връща обажданията ми или е безкрайно зает, значи връзката е изчерпана - не си права. човек за да е безкрайно зает или не ти се обажда - може да има неедна причини . друг въпрос е ако и той постъпва като теб - с моткане за прекрати връзка ..... нещо от рода ' каквото повикало, такова се обадило ' .

по-горе казах моето мнение . ти приемай нещата както си решиш .

истината боли, но дава на другия шанс да преболедува и да оздравее . лъжата или моткането от рода' аз като не му отговарям или съм все заета , той ще се сети че нещата между нас са приключили ' не одобрявам ..... ами ако не се сети, ами ако е решил че имаш нужда от време за нещо и не иска да те притеснява.... знаеш ли колко 'ами'-та може да има ..... ако уважаваш другия няма да го оставиш да прави варианти от 'ами'-та

знаеш ли какво казват хирурзите- рана , която е гноясала трябва да с изреже и изчисти , а не да се лекува с антибиотици . дано разбереш метафората

ако уважаваш човека ще му кажеш истината . това което ти наричаш деликатна раздяла е лицемерие.... другият ако реши ще ти остане приятел , но...ако той реши. решението за това никога няма да е твое - независимо дали ще кажеш истината или ще гледаш да се измъкнеш с привидна разтеглива 'истина' .

Автор HAДEЖДA™ (Jedem das Seine)
Публикувано07.01.07 21:41

Няма универсална рецепта, всичко си е според зависи, и от човека и от връзката. За някои е достатъчно едно отдръпване, за други и 10 пъти да им кажеш "край" пак продължават да напират.
А ти що реши, че това да не си крайна е слабост???? Според моите критерии е по-скоро положителна черта. Изпадането в каквито и да било крайности за мен не е признак на силен характер, напротив.

Този Свят и Прекрасен, и Грозен е МОЙ !
Той е Капка от МОЕТО СЪРЦЕ !!

Тема Re: видове раздели...нови [re: HAДEЖДA™]  
Публикувано07.01.07 21:54

човек ще се връща 10 пъти да опитва, ако не си била убедителна първия път . ....или си искала да бъдеш разбрана двузначно..... зависи от 'проекцията'- това съм го писала неедин път.

силните хора вземат решения, слабите- измислят оправдания и протакания .

силните хора са по-често крайни . слабите хора- бягат по тъч линията .

човек решил да издържи на редица измъквания е признак на слабост, а не на сила . да си създаваш и на себе си и на другия излишно напрежение / това се получава при протакането / изобщо не е признак на сила.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.