Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 13.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема дами, до кога ще ни плюат по книгите?нови  
Автор emi_ (pacific flame)
Публикувано06.12.06 15:34

Аз само искам да ви попитам, как се чувствате докато четете това:

"Фактът, че жената притежава по - сблабо развитие на чувството за справедливост е свързан с реобладаването на завистта в нейният душевен живот, защото изискването за справедливост преработва завистта, създавайки условия, при които тя може да бъде преодоляна. За жените казваме също така, че нейните социални интереси са по - слаби, а способността и за сублимиране на нагона е по - малкаот колкото ри мъжете... Мъжът на около 30 години изгледа като млад, незрял индивид, от когото очакваме, че напълно ще използва възмоностите си за развитие, които му открива психоанализата, но жената на същата възраст есто ни обърква със своята психическа закостенялост и неподатливост на развитие и промяна..."
Това е цитат от книгата на Димитър Недков "масоните се върнаха в България" - стр. 84 и е отговор на така наречение от автора: "Най - болният, ако може така да се каже, е въпросът - защосамо мъже? Толкова ли не можело да се даде сметка за обществената роля, която играела жената в съвременното общество?!?"
Аз не се чувствам наранена, защото тези приумици не закачат мое слабо място, но ми се струва някак несправедливо някакви недобродетели да се приписват на всички жени...
Същия автор в друга своя книга твърди, че за да достигне една душа до нивото, на което са повечето хора в момента, тя е минала през множество редуваши се прераждания в женски и мъжки пол ...
Кой още разрешава на хората които не са наясно със себе си да пишат книги... Издателството е "МИРИЯМ"

Тема Що се връзваш на...нови [re: emi_]  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано06.12.06 15:54

писанията на такива късопишковци?

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Тема Re: дами, до кога ще ни плюат по книгите?нови [re: emi_]  
АвторЧитaтeл (Нерегистриран)
Публикувано06.12.06 16:13

Решението е просто - не чети идиотщини. Само заглавието на тази книга трябва да ти запалва една голяма червена лампа в главата. Няма смисъл от норми за това какво може да се пише и какво не. Но трябва да подбираш това, което четеш.

В тази тема някой може да ти наговори куп неща за това колко низши са жените - според тебе трябва ли Вирго да трие? Ако има нещо смислено в коментара можеш да поспориш, ако не - игнорираш и това е.

Тема Имаш поне две възможностинови [re: emi_]  
АвторKънчo (Нерегистриран)
Публикувано06.12.06 16:21

Да напишеш друга книга, в която да кажеш кое как е.
А можеш и да не четеш такива книги.

Тема Re: Имаш поне две възможностинови [re: Kънчo]  
Авторoня cъщия (Нерегистриран)
Публикувано06.12.06 16:26

бе я по-добре да седне и да напише

Автор AюмиAши (ронин)
Публикувано06.12.06 16:31

Ами аз не съм много наясно с Бг законите, но мисля че това си е откровено сексистки и дискриминационен текст, за който би трябвало да могат да се сезират съответните органи.

Ветрилото, върху което пишех стихове,
се прокъса
в залеза на лятото.

Автор xaджиДoнчo (мераклия)
Публикувано06.12.06 16:38

Ами, има си свобода на словото, пишат си каквото искат.
А ти имаш свободата да избираш, какво да четеш, и какво - не.
Цензурата трябва да е в ума на човека, а не от институциите. Иначе започва да мяза на Big Brother, ама не на предаването.

...где солнце, море, воздух, пиво, водка, бабы и луна.

Автор Karea ()
Публикувано06.12.06 17:10

Голяма работа! Остави го да си вярва! Явно това му е единственият кеф!

Тема Re: дами, до кога ще ни плюат по книгите? [re: emi_]  
Автор=|= (Нерегистриран)
Публикувано06.12.06 17:41

Хванала си да четеш книга за масони. Какво очакваш да прочетеш вътре?

Щом си се захванала с такава книга трябва да ти е станало ясно, че масоните са доста затворена организация, такива са техните правила и който не иска да играе по тези правила, не членува в тяхната организация. Само в България има над 130 членове на тази организация (скоро се събираха в Пловдив) нито един от тях не е жена. Това не е тенденция само в България - никъде по света няма жена, която да е член на тяхната организация. Обяснението си е доста просто - организацията им е от времената на кръстоносните походи, когато е бил създаден орденът на темплиерите. Повечето им правила не са променени и до днес. Тогава не е имало жени рицари (темплиери), а днес няма жени масони.

Лично аз намирам написаното за тесногръдие, но не и организацията им.

Между другото ако наблюдаваш момчета сигурно ще ти направи впечатление, че те отдават голямо значение на тайфата с която движат, дали приятелите им са вървежни, дали имат общи интереси, дали познават по-големи и по-вървежни т.н. Масоните са форма на една такава тайфа, само че са някави потайници с много пари дето не е много ясно как и къде ги въртят

Автор Alphecca (снежинка)
Публикувано06.12.06 23:27

Всеки има право на мнение. Както и всеки може да напише книга (стига да поиска - огнаничения няма).
Иначе аз също не обичам подобни обобщения, но явно съм свикнала да не обръщам внимание на подобни глупости. Войната между половете е в разгара си навсякъде. Мъже и жени в надпревара се засипват с обвинения и се опитват да се доказват кой е по-добрият(силният, прекрасният, достойният) пол. Но ми е любопитно колко малко внимание се обръща на отделната личност, като че ли всичко в живота ни подлежи на обобщения и слагане на "етикети".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.