Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:54 08.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Моля за съвет !  
Автор floranse (CONFESS TO ME)
Публикувано24.09.06 13:56

Бившия ми звънна преди малко за да ме информира че ще дойде по късно да си вземе багажа .Това добре нямам нищо против , но освен дрехи и лични вещи възнамерява да си вземе техниката и мебелите които е закупил през последните 2-3 години откакто жиовеем заедно .Нямам представа дали ще изнесе всичко или някой определени неща.Отделно исакада му приготвя одеала,чаршафи , посуда все предмети за който лично не се е погрижил преди това .Това са мои лични вещи закупени от мен или в наследство от майка ми .Та моля за съвет , как да постъпя ??Да го оставя да си изнесе всичко което иска без да му продумам или да се разправямме за всичко поотделно .
За мен ситуацията е деликатна защото оставаме с 2г ми син сами и ще ме е невъзможно сама да си копувам отново хладилник , печка, мебели все неща необходими за нормален живот .
Благодаря предварително!

Тема Re: Моля за съвет !нови [re: floranse]  
Автор npocmak (по действ. слух)
Публикувано24.09.06 14:14

състави един списък с нещата, които смяташ че има право да изнесе
за тези, които са придобити съвместно поискай да половината от цената им или му предложи да ги продадеш/те и да му дадеш половината от полученото за тях, или поискай да остави поне тези от тях, които са ти необходими и за детето. последните може да му ги приспаднеш от издръжката за детето.
за твоите лични вещи и тези останали от майка ти изобщо да не си мисли че може да претендира.

Автор*/ (Нерегистриран)
Публикувано24.09.06 14:28

какъв е твоят бивш - от сключен брак или от съжителство на семейни начала.

има ли документи кой какво е купил.

Автор Shokou_io_kurayami (НейноВисочество)
Публикувано24.09.06 15:05

абе мъж който желае да остави синът си без печка хладилник телевизор и тн. само и само за да си отмъсти на теб и да ти покаже как не можеш без него ..... добре, че се разделяте

правите си списък на нещата твое мое а останалите и разделяте както можете .... нови неща ще си купиш макари трудно а говедото си остава говедо

DON’T GET ANGRY ... GET EVEN

Автор 7karina ()
Публикувано24.09.06 16:47

доста дребнаво звучиш...

Не се обръщай назад, може би нещо те настига!

Автор NikiFin (videnie)
Публикувано24.09.06 16:56

Събери личните му вещи в кашони и ги изкарай пред вратата готови да си ги понесе. Това, което ти трябва си остави за себе си и изобщо не му отваряй вратата. Ако мисли, че нещо му се полага по закон да дойде с прокурор да си го прибере

Автор SoulMate (playmate)
Публикувано24.09.06 17:06

Малко трудно ще получиш добър съвет от непознати, които не знаят каква е ситуацията между вас. Вие разумни хора ли сте, разговаряте ли нормално или само се обвинявате и си крещите?
Ако сте разумни можете да поговорите и да се разберете - ти ще му приготвиш малко от описаните вещи, които не са толкова скъпи, но са необходими все пак, а той ще влезе в ролята на добър баща и няма да претендира за техниката и мебелите. Всекиму според нуждите, както се казваше едно време.

Но ако си крещите и всеки тегли чергата към себе си - е, кофти. Ти си знаеш.

Автор turseshtaO1 (новобранец)
Публикувано24.09.06 18:44

Когато аз се изнасях, си взех само леглото, библиотеката с книгите, бюрото, креватчето на детето, дрехите и съдовете.Всичката техника и всичко което е купувано от него, мен, двамата след брака оставих там.
Всички ме порицаваха, но така реших и не съжалявам! Ще ти е трудно, но няма невъзможни неща! Аз вече, след 4 години си имам почти всичко, а синът ми е втори клас.И никой (изтрих епитета) не може да ми каже, че благодарение на него живея!
Имай смелост, не се предавай и не увисвай нос! Поне имаш къде да живееш!
Пък и детето ще те дава смелост, като се почустваш слаба

В търсене на истината, откриваме и себе си
може би
НАДЯВАМ СЕ!!!

Автор Xoлдън (преуморен)
Публикувано24.09.06 20:24

Аз си взех само дрехите и личните вещи.Започнах от нула ,купих си жилище,ремонтирах го,обзаведох го и вече съм О.К.
Гадно е да лишаваш децата си.Един мъж,който ще дели тенжери и тигани е плазмодий,за който не трябва да съжаляваш.Лошото е ,че избора е бил твой и ти не си го усетила на времето.И с това си загубила ценно време от живота си ,както и по-вечето от нас разведените.Както и аз не съм го усетил навремето.
Но живота е шарен.Горе главата.Дай му всичко каквото иска,дори и това,което не иска,за да го унижиш и да се осъзнае(ако има ум в главата си).

Тарикат мъж на писка

Тема Re: Моля за съвет !нови [re: Xoлдън]  
Автор floranse (CONFESS TO ME)
Публикувано25.09.06 08:30

Добро утро !!
Благодаря на всеки един лично за отправените съвети към мен .
Искам само да уточня че такова място е много ценно в подобна ситуация именно заради това че не се познаваме и че ще получа независим и необвързващ отговор .
Та какво направих вчера :Малко след постинга събрах на малкия една раница играчки и излязохме на разхода .Оставих го да си взима каквото иска , но като се прибрах още не го беше направил .По едно време се появи и го хванах на разговор .Пореден..
Няма скандали между нас .Разбрахме се и успях да намеря правилния подход за ситуациятя .Разделихме покъщнината и му обещах един кашон с желаните от него неща...За мен това е най добрия вариант .Не ми се прибягваше до скандали и разправии ,Безмислено е .Живот и здраве винаги ще мога да си купя една печка или нова маса за компа .
А я ми кажете някой ползвал ли е услугите на фирми като джет кредит ??Досега не съм копувала нищо на изплащане и нямам представа дали си струва или не??Прави ми впечатление че големите хипермаркети продават стоките си основно на изплащане.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.