|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
Вегетарианците
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (mind hunter) |
Публикувано | 07.09.06 08:22 |
|
Да ме извиняват представителите на това съсловие, но бях провокиран от темата на SoulMate за храните.
Значи, чета си аз всички мнения по въпроса и разбирам, че вегетарианците тук никак не са малко. Аз като отявлен любител на няколко вида месо и месото по принцип, започвам да разсъждавам едва ли не на глас, кое би могло да бъде причина да се откажеш от здравословното хранене. В името на какво се прави? Защото доста странно ми се вижда да не ядеш месо, а още по-странно да не ядеш месо и риба.
Тогава какво ядете? Какво ви кара да се отказвате? Защото е вредно ли? Ако причината е чисто здравословна, т.е. поради ред причини трябва да се наложи такава диета - тогава е оправдано. Но да бъде вегетарианец, защото някъде това е модно - доста глупава причина.
Съвет: откажете и секса - той също е вреден.
P.S. Някой знае ли какво е съотношението между мъжете и жените вегетарианци. Някак ми е трудно да си представя мъж, който не яде месо. Или е гей, или е мормон
| |
Тема
|
Re: Вегетарианците
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Автор | didi (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.06 08:45 |
|
здравей!с риск да ме разпознаят, ще те информирам,че не ям месо от близо 15-16 год.причини много.не е защото е вредно или защото си убеден в нещо си /свързано със здравето/ -при всеки ИСТИНСКИ вегетарианец,който е такъв наистина от години,има много конкретна причина.не просто,защото е МОДНО,както е в момента в страната.в България преди години това беше един вид шок, на Запад не те обявяват за "полезно изкопаемо" ако не ядеш месо.все едно да се чудя някой защо не пуши или защо не носи червен цвят ит.н.Темата е наистина дълга и широка.Дали храненето с месо е Здравословно-на този ожесточен спор конкретен отговор не знам да е даден.много малко от вегетарианците са такива заради едното "здравословие"/ама че дума измислих/.Тук точно не искам да влизам в спор.Ако ти обичаш месо и си го казваш,най-погрешното е да тръгне някой да те убеждава да ставаш вегетарианец.няма нужда от ...как се казваше,натягане на напрежението.просто да се научим да приемаме различията,когато са безопасни за тези около нас.не е хубаво да правим война от това.ако някой е достатъчно израстнал в живота или кармата или както щеш там го наречи,за да несе стъписва и чуди АМА КАК тоя или оня не ядат месо, значи няма смисъл да обяснявам/е нещо,което за този човек е необяснимо.почти както е необяснимо/за мен примерно/ как може някой да бъде камикадзе-независимо от каузата му.както са ми необясними самоубийците и т.н.
ЯДЕМ МНОГО РАБОТИ.ЗА МЕН ЛИЧНО,ДА СТАНЕШ ВЕГЕТАРИАНЕЦ Е ВСЕ ЕДНО ДА ОТКРИЕШ НОВ СВЯТ-ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ЖИВЕЕШ В СГРАДА И ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА ТИ ОТВОРИ ВРАТАТА НАВЪН...Така го чуствам.Както имаше някво клише,Вегетарианството не е тип хранене, а НАЧИН НА ЖИВОТ.Това,което се ТАИ ЗАД ПРИЧИНАТА ДА СТАНЕШ И БЪДЕШ вегетарианец е много,много дълбоко за повечето от нас,но не за всички.Истинските вег-ци не парадират и не демонстрират вегетарианството си,те го носят в себе си.ако някой прояви интерес,но положителен,са готови да откликнат и обясняват.ПАК КАЗВАМ : ВСЕКИ ВЕГЕТАРИАНЕЦ ИМА ЛИЧНА ПРИЧИНА ДА СТАНЕ И ДА ОСТАНЕ ТАКЪВ.Няма да споделям моята,че много хора ще ме познаят.Дано не бях прекалено досадна и многословна.Ако съм ти отговорила донякъде на въпроса,радвам се.
| |
Тема
|
[re: didi]
|
|
Автор |
Публикувано | 07.09.06 09:00 |
|
Аз не се чудя в прекия смисъл на тази дума.
Всеки един от нас има своята причина да бъде това, което е сега в момента. Но ми стана странно, защото познавам вегетарианци, които обаче пушат и пият на поразия. Да, може да звучи странно, но е факт.
И понеже като човек на почти 30 разбирам кое е по-вредно и защо, започвам да си задавам въпроси от типа на: добре де, той като не яде месо, значи мисли за здравето си. А как мисли за него, след като пие и пуши и то на моменти дори прекалява.
Интересно ми беше дали вегетарианството е свързано с изповядваната религия..
Дали има нещо общо със сексуалната ориентация..
Въпроси от такъв тип.
Иначе всеки да яде каквото си иска. Аз зелено не ща да дрискам
| |
Тема
|
|
|
Автор | aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.06 09:04 |
|
Да ти кажа аз защо не ям месо няма да ти е от никаква полза. Много по-полезно ще ти е да се съсредоточиш върху собствения си живот и потребности!
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 07.09.06 09:18 |
|
ХА ХА ХА!Мъж ли си?Обожавам мъже с чуство за хумор,но това е друга тема.Абсолютно те разбирам.Излиза,че туй то В-то е сложна работа.И си много прав.Аз лично познавам такива в-ци,дето ги описваш.Иска им се да се оправдаят като че ли пред другите НЕ ЯМ МЕСО,щото е вредно.ТЕХНИЯТ ПОДХОД ДА ЗАЩИТЯТ ТАЗИ КАУЗА Е ПОГРЕШЕН и така плюят върху хората,които с такт и мисъл искат да ни осветлят защо всъщност месото е вредно и какво му е вредното и полезното и т.н.Темата определено е щекотлива вкл.за лекари и хора на науката.НЕ ОДОБРЯВАМ пиещи и пушещи вегетарианци,но ще ти ОТКРЕХНА ЕДНА СЪРДЕЧНА ТАЙНА,която свързва повечето вегетарианци,които са такива от душа-всеки от тях си има причина,да,но ОБЩАТА НИ ТАКАВА е: да не унищожаваме живот,ничий живот,мога да пия и пуша,нищо,че е вредно,но не искам да убивам,макар и косвено,не искам да ям нещо/А ЗА НАС ТО Е НЯКОЙ/,което е дишало като мен,гледало е слънцето като мен,може би е имало деца като мен,тичало е по тревата,радвало се е на дъжда....ВИЖ,НЕ ОЧАКВАМ ДА РАЗБЕРЕШ,но понеже ми изглеждаш интелигентен човек,чуствам се длъжна просто да отговоря.МАЛКО ИСТИНСКИ ВЕГЕТАРИАНЦИ НЕ ЯДАТ МЕСО,ЗАЩО Е ВРЕДНО или пък НЕ ТОЛКОВА ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО,общата причина е тази,която се постарах да представя по-горе.Много хора се изхилват на това.Виж,не всеки може да избяга в гората и да чака турците,като знае,че 90% ще е отстрелян.Сравнението може би е тъпо, но има много общо,повярвай.Във вегетарианството обаче,не се изисква смелост, а УБЕДЕНОСТ.На сила не трябва и не може!А убедеността трябва да достигне в чуство,усещане за нещата,но от самосебе си.това се случва рядко.Истинските в-ци са по принцип много различни хора И КАТО ДЕЙСТВИЕ в живота,не само на приказки.те са особени,да,определено.трудно се разпознават обаче,даже и помежду си ни е трудно.НЕ,НЕ Е СВЪРЗАНО С РЕЛИГИЯ,НО ИМА И ТАКИВА.
| |
|
проблем дълги години с вегетарианството, докато не разбрах, че не трябвало да ям месо.
И се отказах от тва мое вегетарианстване.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!Редактирано от ABe на 07.09.06 11:44.
| |
Тема
|
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.09.06 09:32 |
|
Вкусове - какво странно има
Аз имах един колега,
който не ядеше,
обаче нещо се разболя и
доктора му каза, че трябва да яде.
И той взел две кебапчета и
всички го гледат с интерес и
питат "Как е?"
И той - "Докторът ми каза - трябва да ям"
Преглътна ги някак си
| |
Тема
|
Re: Нямах никакъв...
[re: ABe]
|
|
Публикувано | 07.09.06 09:41 |
|
не разбрах какво точно искаш да кажеш.то повечето болести,като почнеш от сърдечните,жлези,жлъчки,язви и т.н.,първо те пльоскат на диета-да минеш на "леки" меса или да ограничиш чуствително месото.но това за полезното и вредното е просто страхотия да го обсъждаме,толкова години вря в това,то не са разговори,анкети,спорове,книги,статии...нямам сили за такива дискусии.по-интересното е да се обсъжда чисто човешката страна на въпроса,кой как го приема,защо и т.н.пък и това е ЖЕНСКИ КЛУБ,да бе,познавам мъже в-ци,не са гейове или нещо по-различно от останалите мъже,освен с това,че не ядат месо.През годините обаче съм чувала и чела/нямям личен опит дали е вярно/,че при мъжете Вегетарианството се постига много по-трудно/тука пак ще кажа,че лично аз смятам,че не става дума за постигане,не трябва да се мъчиш/, много по-бавно и често пъти неуспешно. ЗА ИНФОРМАЦИЯ НА ЖЕНСКИЯ КЛУБ-аз и няколко мои близки познати имаме по съотв.1,2, а една дори и три деца-т.е. три здравословни бременности,без усложнения и здраво родени деца-имам предвид,че това се случва по време на дългогодишното ни вегетарианство.Всичко си беше наред и никой от нашите доктори не се опули,възмути или пък притесни,като е разбрал,че не ядем месо.
| |
Тема
|
[re: didi]
|
|
Автор |
Публикувано | 07.09.06 09:42 |
|
Мъж съм я.. какво друго да бъда?
Познавах една вегетарианка - моя колежка от университета. Милата имаше гърди като Саманта Фокс, а крака като кокили. Припадаше по 2-3 пъти на лекции. Но беше горда вегетарианка.
Относно живота, който убиваме, за да ядем. Именно това е живота, didi. Аз когато съм в открити води, акулата не си задава въпроса дали аз имам жена и дете. Тя просто преценя дали е гладна и дали има нужда от няколко килограма место в търбуха. Така сме и хората. Всеки е силен във своята среда на обитание.
Преди време четох една статия, в която ставаше дума, че растенията също имали чувства Ха, сега де Те, и охлювите имат чувства. Всяко нещо що диша и се плоди има чувства. Поне аз така си мисля.
И какво излиза? Че може би аз трябва да съм загрижен за емоциите на марулите? Някак си по моята логика не се връзва - мислим за едните, пък за другите не.
| |
Тема
|
[re: .]
|
|
Публикувано | 07.09.06 09:45 |
|
да,ето още един факт иде да покаже,че нищо насила ...т.е.,че НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА.Аз съм за това всеки да си ползва собствения мозък,що се отнася до важни решения,а чуждите мнения и съвети/че дори и докторски/ да приема и изслушва,но да не ги приема за меродавни в крайна сметка! Пък то в днешно време има достатъчно специалисти по въпроса за яденето.То не са водорасли,не са кълнове и н"ам си още кво
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|