|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Кавалерство и уважение: свързани ли са?
|
|
Автор | Nero (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.08.06 22:08 |
|
Един приятел твърди, че арабите били страшни кавалери преди да се оженят, а после жената става собственост. В една друга тема тук АВе каза, че руснаците се отнасяли с жените като със стока. Пък аз знам, че са големи кавалери.
И така, дали кавалерството е признак, че мъжът уважава жената, или е само повърхностен номер, за да я свали? Най-вече за българите и за вашия опит става въпрос, не се хващайте за примерите горе.
| |
|
Кавалерството е свързано с възпитанието, според мен. Би трябвало да се проявява към всички жени, а не само, за да свалиш някоя.
That's not the shape, the shape of my heart
| |
Тема
|
Re: Кавалерство и уважение: свързани ли са?
[re: Nero]
|
|
Автор |
kem.kem. (любоп.бърборко) |
Публикувано | 21.08.06 22:21 |
|
Мъжът или е кавалер, или просто не е........
Кавалерството е въпрос на възпитание и доживотно поведение.........не става да се разиграва като сценка.
Сега задай въпроса си и в друг аспект...какво разбира жената под "кавалерско отношение" в днешни дни........
| |
Тема
|
[re: shape_of_my_heart]
|
|
Публикувано | 21.08.06 22:22 |
|
"Всички жени" - означава ли и тази за която си женен?
| |
|
...Най- вече!!! Нали точно нея трябва да уважаваш най- много!
| |
Тема
|
[re: kem.kem.]
|
|
Публикувано | 21.08.06 22:27 |
|
Възпитанието и обноските са смазката, която помага на непознати хора да взаимодействат относително лесно в едно общество, независимо от характерите им и т.н. Значи кавалерството е само повърхностно отношние все пак? Щом следва да се прилага без дискриминация. И не би трябвало да има значение, когато наистина си близък с някого?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.08.06 22:29 |
|
Нали точно това е въпроса - май няма никаква връзка с това колко я уважаваш... ти си възпитана и с хората които уважаваш, и с тези които не.
| |
|
Уважението се поражда от други отношения, да, не са свързани. Кавалерството го приемам като част от възпитанието. Естествено, че не можеш да уважаваш всички, това е вече лицемерие...
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 21.08.06 22:47 |
|
Хм, тази вечер явно мисля бавно, извинявай.
Май кавалерството не е дори признак за уважение към Жената въобще, не само към някоя конкретна? Щом хората след това често се отнасят гадно със собствената си жена.
| |
|
Сещам се, че в Щатите, ако отвориш врата на жена, което е проява на кавалерство...се гледа с лоши очи, може и да те осъдят...накъде отива всичко?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|