Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:39 13.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема В 85-то ОДЗ, Дружба 2-абсолютно нехайство!нови  
Автор marinmak (непознат)
Публикувано21.07.06 00:04

Родители, пазете си децата и стягайте коланите на директорки и възпитателки в ОДЗ-тата преди да е станало твърде късно! Повечето са се разхайтили безобразно!
Ето какво ни се случи днес за поредно, но това вече не се търпи: Отиваме след работа със съпругата да вземем малката ни дъщеря Марина от градина към 18 часа. Тя е 1-ва"А" група/на 3,6г. Децата на двора, малката се затичва да я гушнем и изведнъж гледаме на лявата и ръка под лакътя огромно охлузване почти до китката/със явни следи от кръв/, ръчичката в областта подута, зачервена , твърда и топла...ужас!
Питаме какво е станало? Оказва се , че сутринта е паднала в градината отвън на прахта до пясъчника, тичала и някаво дете я спъва...
Попитахме веднага, какви мерки са взели за дезинфекция, защото вида на ръката ни усъмни в липса на подобни мерки. Казаха ни, ами не знаем, това са били колежките от първата смяна....
Питаме детето, защото я знаем, че много я е страх от спиртове и подобни дезинфектанти, защото щипят...и тя ни казва невинно, че не я боляло, защото госпожата я завела на чешмата и я измила с вода!!! Това било!
Побесняхме!! Госпожите ни гледат като телета а аз звъня на директорката по мобилния да кажа за инцидента и къде в случая е била сестрата и нямат ли аптечка в тая пуста градина? И въобще не знаят ли как се дава първа помощ в такива случаи? От началото на юни там са го заваканцили и не мож' им хвана ни началото , ни края кой кога е на работа...еле пък директоршата Петрова. Вдигна ми тя отсреща телефона и само ми повтаря да се успокоя, и как след обяда била за малко в градината и видяла детето и го държала все около себе си за да е спокойно...абе ДРУГАРКО , казвам и като не знаете как се дава първа помощ, защо не се обадихте да си го вземем поне да си го промием с риванол, кислородна вода и т.н. Зададох и въпроса и къде им е изобщо мед. сестрата? Естествено като близка на директорката е в отпуск! Както и всички останали титулярки госпожи, дето се ненапочиваха, и сливат сега групи и мъчат децата и всяка седмица са някакви непознати никому временни госпожи и лудницата е пълна! Но това с раняването и нехайното отношение към кървяща рана вече прелива чашата ...
Тичаме на доктор. Доктора опипва и цъка...веднага стандартни промивки, хирургически преглед...инжекция тетанус и съвети утре пак да сме на контролен преглед...защото имало нужда раната да се превърже и наблюдава за известно време и да се сменят марли с лекарство...дадоха подробно становище и мед. документ с описание на проблема... направо им паднаха ченетата като разбраха как я подмили с чешмяна вода само...

Такива ми ти работи. Сутринта го пратихме детето здраво, чисто и усмихнато. Прибрахме си го подуто и мръсно. Измили кървящата рана с вода!!!, след обяда пуснали детенцето /както и го заварихме/ да си играе пак в прахта и пясъка с незащитена от мърсотиите рана...И наоколо възпотателките безучастно седят и гледат телешки кога ще стане 17.30 и дано родителите да дойдат да си вземат децата до тогава, че да се изнасят шеметно и те от работа!
Това вече не се търпи! Сега ще опиша случая и тези дни ще застана до градината и ще раздавам листовки на родителите как се отнасят с децата там! Защото това вече е много сериозно и касае пряко здравето и животът им! Защото не на госпожите , а на малкото ангелче биха инжекции и оправят възпалената му ръчичка!
Но преди това утре ще доразследвам къде е била сестрата и имат ли аптечка? И ще има жалби до ХЕИ, и телевизия...и ще дам директоркат ан апрокурор за нехайство и безобразна дисциплина в градината!
Пак повтарям това е 85-то ОДЗ в Дружба 2, при блок 217-София. Директор- Петрова!
Пазете си децата! В повечето градини имам чувството че не са в добри ръце! И друг път съм им го казвал: "Държите се с децата сякаш са Ви врагове! А факта, че имате работа е именно този, защото тях ги има!"

Тема Re: В 85-то ОДЗ, Дружба 2-абсолютно нехайство!нови [re: marinmak]  
Авторeзepo (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 08:27

Тъй- госпожата е измила детето на чешмата / нали сама казваш, че го е страх от шипещи лекарства, сапунът и водата са добро средство за отмиване/ и се е грижила да е спокойно. Интересно с драматизирането си какво допринесе за характера и състоянието на детето, щото има и едно друго нещо "психично здраве", което е по-важно.

Тема Далеч съм от мисълта да защитавам госпожитенови [re: marinmak]  
Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква)
Публикувано21.07.06 09:57

в детските градини. Голяма част от тях наистина се нуждаят от стягане, но мисля че в случая правите от мухата слон. Като си спомня детските години, когато за разлика от сегашните деца, не слизахме от велосипедите и тичахме и падахме ката час

, то тогава краката и ръцете ми бяха нон-стоп точно в такива рани, каквито са описани в този летопис. Не си спомням майка ми да се е прибирала от работа, за да ми ги почиства и превързва. Дори не си спомням винаги да съм ги мила. Ей ме на, още съм жива. А че лекарката е напраскала инжекцията... Ами, тя се е презастраховала, защото ако така му треперите на това дете, предполагам и при нея какъв театър е бил и тя е решила да се отърве по най-лесния за нея начин.

Не е лесно да си тиква-а-а-а-а!

Тема Re: Далеч съм от мисълта да защитавам госпожитенови [re: ПOЛУидиoтчeтo]  
Авторnsc (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 10:12

Взе ми думите из под пръстите

. Аз щях да попитам, не им ли се е случвало детето да падне на детската площадка, когато те са го извели там, щото на мойте им се е случвало.

А за лекарката - тя си казва Дай Боже повече такива "тежки случаи" - всеки преглед и манипулация, независимо необходима ли е или не им се заплаща от НЗОК, та не на един, а на 10 контролни прегледи ще ги викнат

Автор Бepeзka! ()
Публикувано21.07.06 10:23

Не е редно това, разбира се, че не са обработили раната с дезинфектант, но пък и вие сте се разгневили прекалено. Просто е трябвало да дезинфекцирате раната и да изискате занапред в подобни случаи да ви се обждат или каквото там си решите.

В нашата градина е по-различно: раните се обработват и то не само еднократно веднага след инцидента, сестрата (вярно, че по моя молба) следи и пръска раната с антибиотик чак до пълното й заздравяване. Но аз, за разлика от вас, никога не вдигам скандали, говоря спокойно. Инциденти се случват. Не можеш да опазиш 26 деца! А съм виждала много откачени родители, които са готови да набият някое чуждо 3 годишно хлапе, защото било ухапало другарчето си... В нашата група имаше едно такова хапливо момиченце... Абе, не е лесно да гледаш толкова много деца... нека бъдем по-снизходителни.

Автор SoulMate (ultimate)
Публикувано21.07.06 14:21

Преди да прочета какво са написали другите ще ти кажа следното:
Имаш право да се възмущаваш, че не са промили ръчичката на детето и не са го завели в поликлиниката, щом я е нямало сестрата.
Но ДОТУК!
"От началото на юни там са го заваканцили..."
"...директоршата Петрова..."
"Естествено като близка на директорката е в отпуск! Както и всички останали титулярки госпожи, дето се ненапочиваха..."

Какви са тия идиотщини бе, господине!??

Директорша е съпругата на директора! Учебната година свършва на 24 май, след което учителките имат право на отпуск (заваканцили се, тцтц). НЕНАПОЧИВАЛИ СЕ БИЛИ, ААА???
Бе ти опитвал ли си да стоиш в компанията на поне 25 малки деца, ежедневно? ТИ ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КОЛКО ПСИХИЧЕСКИ ИЗТОЩИТЕЛНО Е ТОВА и кой си ти, че да определяш кой се е напочивал и кой не е?? ТИ ЛИ ИМ ПЛАЩАШ на учителките ЗАПЛАТИТЕ ОТ ПО 1500 лв?
Изобщо имаш ли идея какво точно работят учителките в детската градина, та ги наричаш възпитателки? Жените са И възпитателки, но преди това са УЧИТЕЛКИ. Чувала съм говеда като тебе да казват на детето си "Иди кажи чао на леличката"?????!!!!
Не се обърквай, не съм детска учителка.
От детската градина излизат разглезени дебилчета, научени от родителите си, че учителите като цяло са боклуци. Ей с тия тъпанарщини, дето си написал, затвърждаваш, че си отглеждаш едно такова, може би не дебилче, но разглезено и нагло хлапе, пред което учителките трябва да козируват и да почиват само с писмено разрешение на техни величества родителите.

Да имаме претенции, хубаво, но с покритие и с уважение на отсрещната страна!!! А не такива командерски изцепки! Командаренето го раздавай за пред всички, за които си гласувал!

Момичета, гледайте си секса и кефа, че животът е кратък
METALHEADS AGAINST RACISM

Тема Re: В 85-то ОДЗ, Дружба 2-абсолютно нехайство!нови [re: SoulMate]  
Авторnjakoj (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 14:59

Mdaaa.....na chuzhdo dete i sto rani sa malko....tova razbrah ot dotuk napisanoto....

Тема Toва само профсъюзен деятел може да напише!)))нови [re: SoulMate]  
Авторmarinmak (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 15:01

Малее ама как яростно и лично едва ли не прие нещата!))) Запомни от мен "по нагло от нашето учителско племе-НЯМА!"

Права си обаче в едно! Абсолютно си схванала, колко неприязън има към шефката им и подопечните, защото като се сетя как взеха детето в градината преди време никога няма да могат да изтрият ОГРОМНАТА черна точка останала в съзнанието на семейството ни. Цената беше "стереоуредба", тактично замаскирана като ДАРЕНИЕ!!!! Пазя си документа за това дарение)))...

Та като им даваме, длъжни са!!!!!!!!Ахъм)))

Още тогав аси обещах, че ще им излезе солена тая придобивка, защото си постигнаха целите нагло и безцеремонно!
Ако знаете как само си чакат подаръчетата по празниците)))...жалки създания ви казвам...обаче от нашето семейство "вече найн!"
Ако знаете как някои госпожи се измъкват през задния двор по-рано и оставят многокилограмовите зависими лелки да се бъхтат с децата...

И за сведение, за последната великоучебна година детето знае само едно стихотворение!!! Много родители се сърдим, защото ги хвърлят да гледат само видеофилми...май не сте много наясно с проблемите в една междупанелна детска градина? Всъщност сте права, между панелите нямаш право на претенции!

Тема Re: Toва само профсъюзен деятел може да напише!)))нови [re: marinmak]  
Авторeзepo (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 15:18

Ама, чакай кой те кара насила да даваш "дарение"?
Ще чакат и подаръчета, и кво ли не- човек, както го научиш и свикнеш така.
Само, че така не печелиш уважение и добро отношение, а само още искане...
А, че има учителки, които не стават е ясно. Едно време, когато дъщеря ми беше на градина имахме голям проблем, щото не искаше да спи следобяд и трябваше някой да я наглежда, вместо да обиколи някой и друг магазин.
Е, сменихме групата.

Тема Та, като стана дума за психика!нови [re: eзepo]  
Авторmarinmak (Нерегистриран)
Публикувано21.07.06 15:19

Преди 3 седмици, отивам да я прибера в 17.30. Нали, няма да се питаме в топъл и слънчев ден, какво правят децата гъсто насядали по пейките в коридора!!!, чакащи да ги вземат. Градината иначе официално работи до 19 часа! Отговора беше-Току що ги прибрали отвън! Е хубаво, ами като са ги прибрали защо не са си в стаята да рисуват, пеят и да ги занимават, а стоят като стадо-несретници в коридора забили поглед във външната врата кой ще е следващият взет?
Протягам ръка на малката, а лелката незнайно защо иззе функциите на госпожата /учителката нещо се ослушваше заето в един ъгъл / и високоговорно , авторитетно по Сталински се изказа: 'Днес Вашата знаете ли какво направи? Стани Марина и кажи пред всички какво каза току що!" Малката стана засрамено и объркано се заоглежда търсейки ме с поглед, вече насълзен естествено...Лелката продължи ; "Кажи Марина, а?", прекъснах тягостното очакване на казването с въпрос за какво став адума? Отговора беше, че едно дете си тръгнало, а нашата му казала" Довиждане "...."/думата е нецензурна, ще я спестя/. Намекна ми се да не я учим у дома на такива думи...е това не трябваше да го дава като съвет и то лелка Зелка ))), защото знам как възпитаваме детето и какво семейство сме. 3 дни след това детето бълнуваше срама си и унижението пред другарите си, пищеше даже като минавахме с колата покрай градината...сроя си у дома 1 седмица, наложи се да и даваме детски валериан и прочие.
Навън я попитах откъде знае тази дума и тями каза"От Гоги!". Ясно...
Когато я заведохме след това , се оказа, че в градината са разбрали, кой е пуснал тези цветисти думи, защото въпросното детенце я е повтаряло и през следващите дни...самото то на всички е ясно , че еша си няма какво означава!
Абсолютно непедагогически първобитни Макаренковски методи на соцпостарта!
Та, за психологията и нейното опазване...нещата са ясни! Такова понятие в нашите детски заведения/междупанелни/-НЯМА!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.