Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:15 14.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема ОФФ:ПодпиШете се в писмото до министри и депутатинови  
Автор surfline (veche poznat)
Публикувано28.05.06 11:44

На първи юни ще има протест в София и Пловдив за всичките неволи съпровождащи майчинството в страната ни. Моля, подпишете се в отвореното писмо до Избраните от нас и дано да бъдем чути...Приемат се и подписи от мъжкото съсловие.

п.п. Иzвинявам се zа спама, но мисля, че в тоzи форум това писмо Ще среЩне голяма подкрепа.

Тема Вече 1232 подписа!нови [re: surfline]  
Автор ilt (непозната)
Публикувано28.05.06 21:59

Тема Re: Вече 1232 подписа!нови [re: ilt]  
Автор kъcмeт (непознатa....)
Публикувано28.05.06 22:23

1262

Тема Re: ОФФ:ПодпиШете се в писмото до министри и депутнови [re: surfline]  
Автор Jill (на война)
Публикувано29.05.06 21:52

Фън, предложенията са абсурдни и шансовете да бъдат изпълнени са минимални. Идеята с процентното изчисляване е добра, но въвеждането на всичко останало би довело до проблем с раждаемостта в различните социални групи в България. Представям си как тия 50 лева на месец за дете се дават за нечия ракия.

...if men are to be ruled, then the enemy is reason.

Автор Пивo (nutter)
Публикувано29.05.06 22:01

1. Откъде накъде бездетно семейство трябва да плаща за изхранването на децата на двама ебливци ?

2. Малко математика. Аз изкарвам 1000лв, а жена ми 200 лв. Според вашите сметки ако правим по едно дете на всеки 2 години дохода ще ни се вдигне с (((1000+200)/2*0.80-200) + ((1000+200)/2*0.60-200)))/2 = 220 лв на месец.

Кой ще плаща тази сметка ?
Апропо кой ще плаща издръжката на родителите ни ако инвестираме в нечии чужди деца ?

А ако трябва сами да инвестираме в децата си защо искаме пари от другите ?

Ad astra per aspera

Тема Re: ОФФ:ПодпиШете се в писмото до министри и депутнови [re: Пивo]  
Публикувано30.05.06 08:42

Отговарям веднага...
по т.1. В първоначалният вид писмото имаШе отделни точки в помоЩ на жените от проблемно zабременяване_от Зачатие откаzаха подкрепа, иzпратиха писмо, с което обосноваха откаzа си.Момичетата, махнаха точките, zаЩото нямаШе нужната информация zа да ги оформят правилно....конкретно по въпроса_беzдетното семейство и сега иzдържа двамата ебливци.
по т.2. Копирам ти отговора на една дама от бг_мамма
От къде ще дойдат парите ли?
И моят приятел снощи ме попита същото. И аз го накарах да сметне върху нашите 2 заплати 3-4 %, които се удържат ежемесечно за майчинство и бременност (не знам точния процент, но понеже се осигурявам сама знам, че миналата година осигуровките за пенсия беше 26%, а за да се покриват болнични, бременност и майчинство си внасях 29, т.е. 3 % разлика. Сега са малко променени, но е пак там някъде).
Та, ако една двойка работи средно 30 години и плаща 12 месеца в годината по тези 3-4 %, знаете ли каква сума се получава?
Над 30 000 лева... (зависи от дохода, разбира се, нашите се считат за високи, и все пак). Т.е. ако средното семейство има по 2 деца - сметнете колко може да си позволи да плати на майките държавата, при това от собствените им пари!

А кой Ще плаЩа твоята иzдръжка като иzлеzеШ в пенсия? Или бленуваШ, че сегаШното пенсионно осигуряване Ще отиде zа теб...да не се лъжем сегаШното поколение работи zа миналото, zа сегаШното поколение Ще работи Бай ***.

Не искаме пари от другите, а теzи, които са "прибрани" zа едно неЩо да бъдат върнати, когато му дойде времето на неЩото.

Както и да е...това е доброволна инициатива, които иска се вклЮчва, които иска не....
Хайде лек ден.

Тема Re: ОФФ:ПодпиШете се в писмото до министри и депутнови [re: Jill]  
Публикувано30.05.06 08:53

Jill, това zа 50те лева си е истина, съЩо и zа раждаемостта, но какъв процент са малцинствата от мноzинството? и колко мляко, памперси и мокри кърпички могат да се купят освен ракията??? Има параzити във всяко обЩество, няма къде да се скриеШ от това_ти и сега им плаЩаШ тока, zдравното осигуряване, кажи речи всички сметки.Това е много дълга тема и може да се пиШе до беzкрай. Сметни в твоята zаплата, какво отива zа майчинство, сметни и в таzи на мъжът/партнъорът ти и после сметни какво ти се отпуска на теб.

В отговор на:

предложенията са абсурдни и шансовете да бъдат изпълнени са минимални[/guote]
ами ако стане...какво тия, които не подкрепят Ще се откажат ли от увеличението в полzа на подписалите се?
Лек ден ти желая.

Тема Егати наивността!нови [re: surfline]  
Автор Ebony (Болярка_тъмна)
Публикувано30.05.06 11:53

Това значи, че всяка ромка може всяка година да ражда ново бебе и да получава 300лв като самотна майка, така ли - това пък никога не трябва да става.

А какво ще кажете ако в близките години се промени периодът за отглеждане на малко дете от 2 години на 6 месеца примерно, както е на запад и в америка, и както се чуваше скоро че се обсъжда това - 6 месеца и после на работа, тогава какво? Ще вдигнете олелия до небето, така ли?

И само да отбележа, и аз имам дете, и аз съм била майчинство, и аз съм се чудила как да ми стигнат парите, обаче това са безумни искания. Човек на може да очаква че ще ражда деца, а държавата ще му ги отглежда.

Автор ПOЛУидиoтчeтo (тиква)
Публикувано30.05.06 12:55

Въпросните 3-4% са за майчинство и БОЛНИЧНИ. Доста хора си ползват болничните като се разболеят. Все пак съм съгласна с идеята майчинството да е процент от осигурителния доход за по-дълго време. Но това с минимума от 250 лв. означава циганките да започнат да раждат по четири деца на година (слава Богу, че не могат) и е толкова неизпълнимо, че няма накъде. А и в предишната такава тема казах, и в тази ще попитам- защо в това писмо никъде не се споменава за данъчни облекчения, вместо за помощи?

Стига простотии бе, тате!

Тема Re: ОФФ:ПодпиШете се в писмото до министри и депутнови [re: Пивo]  
Автор VirgoМодератор (Тайпан)
Публикувано30.05.06 13:00

1. Откъде накъде бездетно семейство трябва да плаща за изхранването на децата на двама ебливци ?

Извинявай, но това звучи направо абсурдно. Трябва ли да ти обяснявам защо или ще си кажеш, че си го написал (написала) на база някакво моментно лошо настроение

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.