|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Абе момичета, може ли...
|
|
Автор |
Jill (на война) |
Публикувано | 07.03.06 17:36 |
|
.. толкова да са се вдигнали наемите от миналата година насам?! Не се притеснявайте, риторичен въпрос. Пак съм в проце с на търсене и се сблъсквам с ебаси цените. Верно миналата година наемите бяха доста подценени, но ми се струва, че тази всички са се втурнали да наваксват. Пускам темата за коментар и евентуално за помощ, ако някой случайно, точно в този момент се опитва да си даде двустайния апартамент (в южни квартали) под наем за някаква ужасно ниска цена. Съвсем сериозна съм..
...if men are to be ruled, then the enemy is reason.
| |
Тема
|
Re: Абе момичета, може ли...
[re: Jill]
|
|
Автор |
zaphod (void *lpNothing) |
Публикувано | 07.03.06 20:08 |
|
ми кво да правим, половината страна се е натряскала да живее в софия.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
[re: zaphod]
|
|
Автор |
Jill (на война) |
Публикувано | 08.03.06 12:15 |
|
Истината е, че наемите бяха непропорционални ниски миналата година и си има здрава пазарна логика да се вдигнат цените. Обаче ми е криво, че от 4 агенции ми казват, че в момента нямат нито един разумен на цена апартамент в шест изброени от мен квартала, който да ми предложат. Т.е. дори не се опитват да ми вземат парите. Ебаси странните хора.
И май ще трябва да направя нещо по въпроса със заплатата си, в крайна сметка. Но това е друг въпрос.
| |
|
Ето ти нещо, което написах преди време, когато и аз търсех.
Малко е емоционално, защото се бях афектирала доста...
Ето и списък с хора, с които съм имала контакти:
Бягайте от тази: Агенция Арсенал - Станислава 0899268208
Ще я познаете по обявите със суперлативи като страхотен, невероятен, стилен, написани с главни букви!!!!!!!! Тя е човекът в разказа ми с апартамента с акт 16, гледа само как да ви прекара, за да си вземе %-а. Ако звъннете на нея, ще трябва да бързате, за да не изпуснете безценното жилище, да чуете, че иска бакшиш за прекрасната обява, която обслужва.....
Пореден разговор с нея:
- "Намерих! Като за вас - перфектен! 250 евро, тристаен, напълно обзаведен."
- "Чакайте хора, аз търсех до 200 евро, двустаен, необзаведен." Други примери да давам ли?
Препоръчвам: Златка 0887672170, не знам агенцията , но когато брокерът е добър, фирмата няма значение.
Тази също е добра и много коректна: Лидия Иванова 0887522910.
Камелия: 0886073372 - не знам агенцията, но това е първият човек ,отговорил на запитване по мейл!!!
Редактирано от мaлko мишлeнцe на 08.03.06 12:31.
| |
Тема
|
Момче съм!
[re: Jill]
|
|
Автор | Kънчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.03.06 13:53 |
|
Абе аз имам апартамент, но не сме решили да го даваме, незнам и какви са наемите и не бих искал висока цена, а разумни наематели. 2 ст. хол и кухня, без ТЕЦ.
| |
Тема
|
[re: zaphod]
|
|
Автор |
идEoт (пристрастен) |
Публикувано | 08.03.06 14:28 |
|
ти не говори много щото по едно време цените на имотите във Варна бяха прескочили тези в София .. със здраве :)
България не ме обича, а аз съм ебати пича.
| |
Тема
|
Re: Момче съм!
[re: Kънчo]
|
|
Автор |
Jill (на война) |
Публикувано | 08.03.06 14:43 |
|
Ако решите в близките две седмици ми пусни една бележка с инфо моля. Аз съм повече от разумна.
| |
|
Благодаря мишле, темата наистина беше много интересна. За съжаление няма как да ми реши проблема. Аз осъзнавам, че имам доста изисквания и нямам против да почакам за хубава сделка. Чудно ми е само, че поне четири от агенциите, на които се обадих, учтиво ми казаха, че апартамента вече е даден или в момента нямат такива оферти и също толкова любезно ми затвориха телефона без дори да ме попитат за име и дали не могат да ми се обадят, ако се появи нещо. Само един мъж се заинтересува от подбробностите и каза, че ще търси, като си личеше, че знае какво прави.
Другата дама, която не ме отряза още на втората дума, обаче ми обясни как страшно много са се вдигнали цените от миналата година (нещо, което и сама мога да видя по обявите, но емпиричните доказателства твърдят друго) и че ще проверят с колегите какво има на разположение. Не ми се е обадила още.
Не разбирам защо не искат да ми вземат парите тия хора или чакат наемодател и клиент да се уговорят и да отидат при тях, за да им занесат комисионната.
| |
|
Почти всичко съм написала в материала, но така или иначе ще трябва да се заредиш с търпение, за да ти намерят хубав апартамент. Брокерите не обичат да се занимават с наеми, защото % им се струва малък. Всеки обича продажбите. Но не им слушай глупостите. Каже ли ти брокер, че цените са много високи, веднага му тегли една майна. Такъв няма да ти свърши работа, а само ще ти скъса нервите. Внимавай с обявите и се пази от мошеници, които говорят за високи цени и бакшиши! Успех!
Само да добавя, аз също имам изисквания. За 200 евро са ме водили в какви ли не коптори, но накрая наех двустаен, в идеален център, след луксозен ремонт, алуминиева дограма, ламиниран паркет, теракота, чисто нова баня с оборудване от Видима идеал, чисто нов кухненски шкаф и мивка. Единственият компромис, който направих е шумът. Но дограмата обира голяма част от него. Не си принизявай изискванията! Брокерката Златка, която упоменах по-горе, ми го намери.
Редактирано от мaлko мишлeнцe на 08.03.06 16:00.
| |
|
Благодаря за подкрепата. Познавам бранша донякъде и косвено, но достатъчно, за да знам, че търпение му е майката.
Обаче сърце мъжко не трае, какво да го правя..
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|