|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
Тема
|
купихме/ха си жилище
|
|
Автор | cъпpyra (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.05 10:26 |
|
Нещо в последно време едни съмнения са ме налегнали, затова искам да чуя мнението ви. Купихме си жилище с мъжа ми, майка му помогна със сума от около 1/3 от стойността и без изобщо да ми кажат си го писаха на тяхно име /на двамата/. Мъчно ми стана. Вече се замислям и ако един ден моя хукне с някоя въртиопашка, какво ни чака нас с децата. Споделете как го разбирате тоя "жест", трябва ли да ме притеснява.
| |
Тема
|
Re: купихме/ха си жилище
[re: cъпpyra]
|
|
Автор | Eлeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.05 10:26 |
|
Зависи може и да те притеснява, а може и да не те притеснява.
Ти с какъв дял участваш в закупуването на тоя апартамент?
| |
Тема
|
|
|
Автор | Ecтpeлa (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.05 10:27 |
|
Да Определено си е за притеснение...
Жест, който говори много и за това какво означаваш ти за него.
| |
Тема
|
[re: Ecтpeлa]
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.05 10:34 |
|
Абе не съм много
съгласна, съпрузите са си съпрузи,
ама апартаментите са си с пари,
и то не малко
| |
Тема
|
[re: Eлeнa]
|
|
Публикувано | 02.12.05 11:13 |
|
Не участвам с пари, защото заплатата ми не позволява никакви спестявания. Всичко до стотинка отива за домакинството. Не ми е и хрумвало да бъде и моето име там, макар че защо не. Но ме съмнява това че свекървата се писа.
| |
|
Не е редно, според мен, да го записват на тяхно име без да те уведомят. Съпругът ти би могъл поне да обсъди с теб този въпрос и да потърси някакво решение. Майка му явно е искала да се подсигури предварително при евентуална ваша раздяла, но, всичко придобито по време на брака при развод се дели на две, освен ако не е дарение от неговите родители на името на съпруга ти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mъppp (прекрасна) |
Публикувано | 02.12.05 11:26 |
|
Независимо, че не си вписана и ти участваш. Подсигурила се е да не го изгониш, защото обикновено жената остава с децата в семейното жилище. Но би било редно да го обсъдят с тебе.
| |
Тема
|
|
|
Автор | .... (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.05 11:27 |
|
Не съм специалист, но ако имате официален брак, съпругът ти няма право да продава, заменя и т.н. апартамента без твое съгласие. Ти имаш право на 50% от неговия дял в апартамента. Трябва да се заинтересуваш той точно какъв е , делиш на две и получаваш верния отговор.
| |
|
съгласна....
Само, че при сегашната ситуация, тя (майката) може да има претенции на жилището, то е 1/3 нейно... т.е. 2/3 на двамата съпрузи и т.н...Ако съпругът има братя/сестри, те имат право на 1/3 от майчиния дял, т.н. Абе да не се стига до проблеми...
Очаквам следваща тема "майка му се нанесе при нас"...С какви аргументи да я гониш??? Аз на мястото на питащата, бих направила всичко възможно да се изплати на майката инвестицията и ап. да си остане на семейството...
| |
Тема
|
[re: flicka_an]
|
|
Публикувано | 02.12.05 11:38 |
|
ами тя де факто от зор да предпази сина си от мен му навлича големи проблеми, защото той има брат и сестра, иначе не 1/3 а 1/2 част е нейна. Отделно това, че се държи като собственик..абе не е за разправяне.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | (покажи всички)
|
|
|