Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:38 14.11.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Тема Към дамите - Имате ли приятелки ?нови  
Автор 1.red.lady ()
Публикувано28.06.05 20:30

Здравейте всички ! Интересува ме как гледате на приятелството между жени, вярвате ли ,че може да съществува- без завист, клюки, интриги ?
Имате ли приятелка/ки на която да имате пълно доверие, да можете и в 3 часа посреднощ да и звъннете ако е важна причината.
Не визирам многото приятелки..за купони и дискотеки.
Аз вече нямам такава приятелка- но това е по добре за мен. Мразя лицемерие и използвачество.

Тема приятелство междунови [re: 1.red.lady]  
Автор DreamNow (videnie)
Публикувано28.06.05 20:58

жени може да има само при определени условия, някаква много силна връзка между тях (в това число роднинска), сходна съдба и проблеми, сходни интереси... Но и при такива приятелството отива на кино, ако едната промени статуса си по някой от параграфите. И тук става дума за жени, за които приятелството наистина е важно и им е нужно и го ценят. Защото има и такива, на които не са им нужни близки приятелки, а само за компания понякога.
Има жени, на които може да разчиташ, дори да не ти се пишат близки приятелки защото просто по пририда са си човечни и готови да помогнат. Но са рядкост за съжаление. Но и те като всички нормални хора могат да изпитват завист към приятелките си, дори и да не я показват по никакъв начин.
Аз не вярвам в приятелството. Вярвам в семейството. И то само на много близки роднини мога разчитам 100%.
От опит съм се убедила, че на жени не може да се разчита. Ако си много зле ще получиш подкрепа. Ама ако си много добре... просто си личи, че вече на никой не му е зор за теб. Ква е причината всеки си знае за себе си, но това е факт.
И не бива всички жени да се поставят заедно, защото просто не са еднакви.
Но всичко това се вижда от взаимоотношенията тук в клуба. Всичко е много показателно и се усещат много неща.

Тема Re: Към дамите - Имате ли приятелки ?нови [re: 1.red.lady]  
АвторДивaчkaтa (Нерегистриран)
Публикувано28.06.05 22:06

имам трима такива приятели- МЪЖЕ са обаче... да не говорим че без да ги търся ме намират точно когато ми трябват - като чели ми четат мислите от разстояние .

Автор alys ()
Публикувано28.06.05 22:51

Повече разчитам на приятелки, отколкото на роднини. Имам няколко приятелки, в чиято искреност съм сигурна. А наскоро една моя съседка доказа, че не е необходимо да сме близки приятелки. Тя помогна на друга моя приятелка по моя молба - абсолютно безкористно. В къщи ме упрекват, че изоставям личната си работа, заради другите - ами те нещата са взаимни . Ще дам един малък пример от студентските ми години. Наложи ми се да отсъствам от лекции 2 дни, а нямаше как да си извиня отсъствията (или поне не ми се занимаваше). Моя приятелка ме замести, дори ми беше записала лекциите. Това беше голям жест за мене.
Дали мога да им звънна през нощта - е, по-добре да не ми се налага, но съм сигурна в няколко от приятелките си, че ще ми помогнат, както и аз на тях.
Ако има интриги, те се усещат и съответно, приятелството се разпада - имало е и такива случаи, за жалост.

Тема Re: Към дамите - Имате ли приятелки ? [re: Дивaчkaтa]  
Автор Luminosa (надеждна)
Публикувано29.06.05 01:36

Хах, и аз съм така...така са ми се стекли обстоятелствата, че основно общувам с мъже и съответно имам много приятели мъже! Но тъй като става дума за приятелки, не мога да споделя моята най-най-най-добра приятелка! Убедена съм, че мога да й се обадя по всяко време на денонощието и тя ще се отзове без да задава въпроси...толкова съм сигурна в думите си-просто,защото ми се е налагало! Същото се отнася и за гореспоменатите мъже!
Преди около 2 месеца ми се случи нещо наистина много неприятно, но точно тогава разбрах, че зад мен има хора, за които и не съм си помисляла допреди...така, че мили мои огледайте се...нищо чудно и вие да си имате истински приятели и приятелки, но да не ги забелязвате!

Лека и мека нощ!

Автор pchelichkata maya (неповторима :))
Публикувано29.06.05 08:10

Повече мъже приятели имам. С приятелките се пръснахме и се чуваме все по рядко.
А тези с които излизахме по кафета отдавна не общувам. И както ти сама каза - по - добре. Мразя интриги и преструвки.

Carpe diem

Автор sweety81 (просто аз!)
Публикувано29.06.05 09:12

здравей 1.ред лейди!
Разбира се че може да съществува и вярвам в приятелството между две жени..всичко си зависи от самите жени...иначе лицемерието, завистта си ги има навсякъде...лично аз имах най добра приятелка, на която разчитах във всеки един момент както и тя на мен, но пътищата ни се разделиха-замина да живее със семейството си на другия край на България и вече не е същото.....и от тогава трудно създавам приятелство с момиче....бих казала, че към днешна дата имам добър приятел в лицето на мъж.....
а най добрият и истинския мой приятел това е бил и ще продължава да бъде само един човек, а именно майка ми!
тук е момента да благодаря на една жена, която отскоро познавам но смятам че е уникална и с гордост мога да нарека моя ПРИЯТЕЛКА!Благодаря ти мила, че ми помагаш, въпреки че понякога досаждам....знаеш че винаги можеш да разчиташ на мен!

Автор тиxa звeзднa нoщ (падат звезди...)
Публикувано29.06.05 10:05

Здравей, хубава тема Аз не пиша в този клуб, но темата за приятелството ми е много близка и реших да споделя.

Имам приятелка, която е с мен през целия ми съзнателен живот - заедно сме 27 години - от 1 клас. Благодарна съм на съдбата, че успяхме да запазим това приятелство непокътнато независимо какво се случи на мен или на нея. Досега интриги или мъже не са успели да ни разделят. Когато заминах да уча в друг град си пишехме писма, които още пазя - една голяма кутия - тогава нямаше интернет. Аз си падам малко въздухарка и мечтателка, та тя ме сваля на земята като изстрелям ракетата Знам, че ако се наложи да и звънна посред нощ няма да има никакъв проблем, както и аз за нея. Дали някога ми е завиждала не знам, поне не съм разбрала, нито пък са пострадали отношенията ни. Помагала ми е за всичко ! И което е много важно - не ме ревнува от другите ми приятелки, защото с една се разделих точно по тази причина. Изобщо ми е дар от Бог !*щастлива* Да чукна на дърво да сме приятелки и когато тръгнем с бастуни

Иначе имам други приятелки, някои от тях много близки, в последните 1-2 години покрай мен се появиха много жени, с които общуването е приятно, но все пак внимавам с думата "приятел" и най-вече със съдържанието и. Има временни, преходни такива, има и вечни - радвам се, че имам късмета да имам до себе си такъв човек

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.