Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:36 14.07.25 
Полове
   >> Женски клуб
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема virtual affairsнови  
Автор kartal (po4ti normalen)
Публикувано02.04.02 13:51

хич не обичам да отварям теми в клюкарника, но поради ред причини които няма да обяснявам реших пак да потормозя аудиторията със словестната си диария....
а това за което съм решил да поразмишляваме сега е виртуалното съществуване, на което ме навя темата за виртуалния флирт. предварително моля за извинение за нескопосания публицистичен стил, но не ми е професия...

много се изписа за това що е туй нет и имаме ли ний хората място в него. оказа се че място за нас има, но то е едно такова никакво (туй си е лично мнение). много анализи се направиха и на това кой какъв е в тоз пустий нет и за какво се бори и чий го търси. оказа се че хора много и все различни и никой към никоя категорийка не иска да се оприличи. може би защото всички характеристики са доста кофти за средностатистическия нетаджия. но и това го преглътнахме, че то на кой му пука къв стереотип му преписват, важно е да си прави кефа или НЕкефа на другите. всичко това до тук е добре, но хората са интересни същества, каквото и да става все си задават въпроси - какво, защо, как... та така е и с туй природно явление - как ни влияе нет-а и как ний мънинките человеци влияем на него. появиха се нови неологизми, думички и словосъчетания, които скоро навлязоха в реалния живот и най-важното в реалните чувства и взаимоотношения. постепенно тук-таме започнаха да се появяват и симптомите на зависимост от тази тъй наречена дрога (интересно защо тези неща се взимат само на майтап). някои започнаха да осъзнават, че живота им придобива полувиртуален характер, а може би полуреален или да си го кажем цинично - виртуално-реален. но и това не е чак толкова лошо, нали дишаме все още, това е важното.
ще се опитам да пренеса всичко, което ни се случва в някакви мерни единици в една абстрактна стереометрия, за да разбера има ли разлика между реално и виртуално. ако например живота е n-мерно пространство, където всеки аспект от съществуването е дадено измерение, нека приемем че човешкото съществуване е в 3-мерно пространство (не е задължително измеренията да са еднакви за всички хора) то в тези 3 измерения може да поберем целия наш реален животец. в това пространство виртуалния свят се явява една равнина или може би една хиперболична повърхност с непълно дефинирано дефиницинно множество. ако сега вземем 2-ма индивиди, които някъде във виртуалния свят преплитат своите мелодраматични съдби, в нашата абстракция това би било пресечницата на техните виртуални повърхности, то това е една крива, къде цяла, къде леко прекъсната или дори начупена. за сравнение реалното пресичане на техните пространства би трябвало да е повърхност. и какво излиза, ако тез две невинни души се пресекат някъде в реалността се получава повърхнина, а ако го направят в нет-а се получава крива. доста орязан вариант на човешки взаимоотношения мене, ако питате. няма да правя повече изводи върху теоритичните си разсъждения и без това не виждам много смисъл в това да се параметризира реалността, но който иска нека се замисли и от тази гледна точка.
ако направим човешко-исторически анонс на феномена ще открием желанието и борбата за свобода на личността намираща победа на виртуалното бойно поле - там където всеки се чувства свободен или намира свободата, която няма в реалния свят. всички тук са един вид хипитата на 60-те и70-те. ще попитате защо онези хипита се превърхана в кибер-неохипита, ами защото не е модерно вече да се носиш като чувал за брашно, да живееш на палатка и да не се къпеш по 3 месеца. напротив сега е модерно да си имаш имейл адрес, да обсъждаш на кафе с простолюдието какви пичове и пички има в чатовете или форумите и всеки да те мисли, че си на ръба на бръснача на модерното информационно общество. заблудата става пълна когато сам си повярваш, че си част от това виртуално общество, а забравиш за реалният кенеф в който живееш или може би това е другата причина, да избягаш от тази тотална душевна, морална и физическ смрад налегнала обществото и един вид да се извисиш (възход или падение туй е въпроса), загърбиш и/или забравиш житейските проблеми. е всеки си има начини да живее и не упреквам никого. но дори когато живеем собствения си начин, не трябва ли да го правим целенасочено, а не водени от течението, което асимилира нашата индивидуалност и ни превръща в жалки битове - бледа проекция на иначе на места достойното ни реално съществуване. не се ли загубваме в собствените си заблуди, не забравяме ли собствените си мечти подлъгани като от лъскава реклама за страната на мечтите. къде е границата, която е добре да не прекрачваме за да бъдем себе си, да запазим здравия си разум и знаем реални ли сме или виртуални (някой сега ще си помисли, че пускам лафове ала-матрицата).
абе доста глупости изръсих до тук, но си мисля, че е хубаво човек да търси отговорите, а още по-добре да търси и разбира въпросите. дано съм накарал някой да се замисли, ако искате може и дискусийка да заформим, нали за туй сме тук, пък и проучването показва, че това беше желанието в клуба.

PS ако се чудите що го пуснах това тука - и аз не знам, но ако има възражения мога и да го махна.

You can run, but you can't hide!

Тема Re: virtual affairsнови [re: kartal]  
Автор azia (неопознат)
Публикувано02.04.02 14:19

а твоята граница къде е?
ти забрави ли мечтите си, загуби ли връзката със себе си, промени ли се?
стана ли по-различен, промени ли отношението си към хората до теб?
реален ли си?

Тема Re: virtual affairsнови [re: azia]  
Публикувано02.04.02 14:30

границата я виждам чак когато съм я прекрачил, което ще рече че вече е късно.
мечти нямам, а само планове, на които виртуалното ми съществуване не пречи.
връзката със себе си я имам непрекъснато, но както при всички тя може да бъде само еднопосочна, т.е. чувствам се като статичен наблюдател на моменти.
всеки става по-различен от нещо или заради нещо с течение на времето, дори да е нямало нет пак да съм бил по-различен, така че не мога да кажа кое се дължи на нет-а и кое на реалния свят.
не съм реален, поне не за тези които са тук, както и ти не си реална за мен.

това ли е визията ти за дискусия? ти питаш аз отговарям... повече на разпит ми мяза, добре че съм в настроение.... но не злоупотребявай!!!

Автор azia (неопознат)
Публикувано02.04.02 15:04

всъщност не очаквах отговори:)))
това са си едни такива простички въпроси, които всеки тук си ги задава.
стана ми интересно при теб как се слива реалност и виртуалност. как пострада твоето его тук, как думите макар и на нереални хора те карат да се чувстваш нещастен, а понякога може би и щастлив:)
май избягах от темата

Автор Cat_ (miau)
Публикувано02.04.02 16:03

Когато съм в дир-а - съм вуртуална, но сред колегите, приятелите и вкъщи - съм си съвсем реална.
При всички положения си има някаква граница, която всеки определя сам за себе си.
Нима ти в реалния свят се чувстваш виртуално?

The cat always comes out on top

Тема Извинявай -нови [re: kartal]  
Автор nbb (весела)
Публикувано02.04.02 16:21

какво точно искаше да ни кажеш ?
Хем все се заричам да не чета такива чаршафи, хем пак се мъча. Докато стигнах края, забравих какво пишеше в началото.

Вярно е това, в което вярваш !

Тема Нали това [re: nbb]  
Автор Stephan (глас на гларус)
Публикувано02.04.02 16:27

е целта на чаршафа...

Semper Fidelis

Тема Re: virtual affairsнови [re: azia]  
Публикувано02.04.02 16:36

да ми е пострадало егото?? бъркаш ме с някой
не бягаш от темата, а бягаш от отговорите, това забелязвам!

Тема Re: virtual affairsнови [re: Cat_]  
Публикувано02.04.02 16:40

понякога съм се чувствал виртуално, за някои дребни нещица... улавял съм се че се чуда защо в редките случаи когато чета вестник на първата страница няма линкове, които да ме водят на самата статия...
но честно да си призная понякога съм искал да бъда малко повече виртуален, много по-лесно е да реализираш фантазиите си виртуално отколкото реално, не мислиш ли?

Тема Re: Извинявай -нови [re: nbb]  
Публикувано02.04.02 16:41

т`ва със забравянето си е твой проблем, а който разбрал - разбрал... който не... абе ти си знаеш!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.