|
Тема
|
files sync
|
|
Автор |
TV Junkie () |
Публикувано | 12.11.12 21:24 |
|
Здравейте,
Ако допуснем, че имам компютър, който се намира в рамките на голяма корпоративна мрежа, с файъруоли и други гадни рестрикции, а аз искам да си синхронизирам файловете от работните папки по интернет с друг хост, какъв софтуеър може да препоръчате?
Сега от време на време правя бекъпи на външни дискове, но това е много тегаво - искам да се синхронизират само промените. Най-добре да става автоматично (на интервали, които му посоча) по интернет. Първоначално, ще сложа 1:1 съдържание и от двете страни.
| |
|
SVN
| |
|
всъщност бекъпа е работа на системния ти администратор. това което правиш е еднопосочен билет за уволнение. но това не бива да те плаши.
| |
|
По принцип, прав си, че е работа на сисадмините. Проблемът е, че очевидно те не са го припознали като техен ангажимент, доколкото няма никакви процедури или утвърдени практики в тази насока. Подозирам, че просто нямат необходимите ресурси да правят бекъпи на толкова много потребители. Но това не ми дреме особено. Всеки се спасява самосиндикално. Това с външните хардове, не е оферта.
| |
|
rsync
работи и през ssh
Прекомерната употреба на LINUX води до пристрастяване!
| |
|
не те знам чии файлове се опитваш да спасиш - твоите лични или служебните. ако служебните се затрият, какво ти пука? освен ако ти самия не си системния администратор...
но пък ако напишеш filesync в гуглето, излизат доста неща
| |
|
|
|
|